Férfi kézi BL

Innen már nem szúrhatja el a Szeged

A Pick Szeged csapata kétgólos előnyből várja a Silkeborg elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágót.

xy - Fotó: ehfcl.com

Kétgólos előnyből várja a vasárnapi visszavágót a Szeged a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Silkeborg ellen. A 26-24-es eredmény tudatában egy karlegyintéssel is elintézhetnénk a dánokat, azonban Juan Carlos Pastor együttesének észnél kell lennie a második meccsen, hiszen az elsőn kis híján megégett.

1x2    
Szeged Döntetlen Silkeborg
1.20 12.50 4.65

Pedig a skandinávok legjobbja, Allan Damgaard Espersen nem is játszott egy hete, a Silkeborg mégis öt góllal ment a szünetben. A második játékrészben aztán felébredt a magyar óriás, köszönhetően például José Manuel Sierra parádéjának, így pedig a Tisza-parti alakulat végül fordítani tudott, s kétgólos előnyből várhatja a visszavágót. "Még nincs meg a továbbjutás, a visszavágót is komolyan kell vennünk. A dánok megmutatták, hogy mennyire veszélyesek. Előnnyel várjuk a vasárnapi találkozót, fantasztikus közönségünkkel pedig kiharcoljuk a legjobb nyolc közé jutást" - nyilatkozta Juan Carlos Pastor vezetőedző a szegediek honlapjának.

Jó hír a szegediek számára, hogy Bánhidi Bence felépült sérüléséből, a beállós az odavágót kézsérülés miatt kihagyta. Az viszont, hogy játszik-e vasárnap, az a vezetőedző döntésén múlik, de minden esély megvan arra, hogy a fiatal játékos pályára lépjen a Silkeborg ellen.

A szegediek tehát majdnem teljes kerettel - már csak Marin Sego maródi, de egyre közelebb a horvát kapus visszatérése - készülnek a hétvégi mérkőzésre, amelyen borítékolható a pokoli hangulat és telt ház, hiszen minden jegy elkelt az Újszegedi Sportcsarnokban rendezendő ütközetre.

"Nyertünk, de még nem léptünk tovább. Ezt hangsúlyozza minden edzésen Pastor mester is. Ellenfelünkön nincs nyomás, Silkeborgban is megtapasztalhattuk, hogy komoly kis csapat, kellemetlen ellenfél. De itthon nem lehet gond, olyan szurkolótáborunk van, ami mindig sokat segít, így csakis a győzelemben hiszek, ezért dolgozunk mindannyian" - mondta Balogh Zsolt a delmagyar.hu-nak.

Noha a dánok kiválóan hangoltak a hétvégi meccsre - szerdai bajnokijukat 11 találattal megnyerték -, s az odavágón is jól muzsikáltak, a bukmékerek szerint teljesen egyértelműek az esélyek a vasárnapi mérkőzésen. A     ugyanis mindössze 1.20-szoros szorzót kínál a Szegedre háromesélyben. A buki a hendikep vonalat 4,5-nél, míg a gólok számának határát 53,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 17:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.