Olasz foci

Eddig is pokoli hangulat volt a Napoli-Juvén, de ez még durvább lesz!

  • MVB80

Puskaporos hangulatú rangadó vár ránk a Serie A 30. fordulójának zárómeccsén, amelyen a Napoli a Juventust fogadja.

Nápolyban a rendes hétköznapokon is rühellik az emberek a Juventust, de most a szokásosnál is jobban felpörgetve várják a vasárnap esti rangadót, és nem elsősorban a két csapat helyezése miatt.

Nápoly a korábbi kedvenc, Higuaín érkezése miatt őrült meg, az argentin csatár az előző szezonban még 36 góllal segítette a délieket, amivel beállította Gino Rosetti 1929 óta fennálló rekordját, aztán 90 millió euróért elszerződött a Juvéhoz, és ezzel a nápolyiak szemében közellenséggé vált.

1x2    
Napoli Döntetlen Juventus
2.60 3.10 2.65

Persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a két csapat első találkozásakor ő volt az, aki 1-1-es állásnál eldöntötte a mecset, amivel valószínűleg további fekete pontokat gyűjtött korábbi rajongóinál.

A Napoli-drukker kommentátor, Raffaele Auriemma az ősszel nem mondta Higuaín nevét, ha nála volt a labda, csak annyit jegyzet meg, a Juve kilencese.

Abban mindenki egyetért, hogy hatalmas adag utálat árad majd a lelátóról Higuaín irányába, de arról már megoszlanak a vélemények, hogy ez miképp hat majd rá: volt, aki szerint ez motiváló lesz neki, és olyan is volt, aki azt mondta, hogy agyonnyomja majd a feszültség. 

A két csapat négy napon belül kétszer is találkozik, a vasárnapi bajnoki után a kupa elődöntőjének a visszavágója lesz a második felvonás, amit kétgólos előnnyel várhat a Juve. A Roma győzött az Empoli ellen, így öt pontra csökkent a Juventus előnye, de ha ki is kapna Allegri csapata Nápolyban, akkor is nehéz elképzelni, hogy el tudja bukni a scudettót.

Az higuaínos vécépapír nagyon kelendő lehet a napokban Nápolyban

Az előzetes kezdők alapján a bajnokin Alex Sandro, Dani Alves és Cuadrado is kimaradhat, a helyükön Asamoah, Lichtsteiner és Lamina kezdhet. A hazaiaknál Reina kapus szereplése kérdéses volt, de valószínűleg vállalja a játékot, a többi poszton nincs meglepetés, elöl az Insigne, Mertens, Callejón hármas rohamoz majd, és ez garancia a gólokra, a Napoli csak három olyan bajnokit játszott, amikor képtelen volt gólt szerezni.

A Zebrák viszont a 2017-es bajnokikon 23 gólt értek el, ez majdnem kettes gólátlag, de Nápolyba nem nyerni járnak, az utolsó tíz látogatásukból csak egy végződött teljes sikerrel, hatszor viszont zakó után kulloghattak haza.

[2319910] 2017-04-02 20:45:00 Napoli - Juventusx;
2017-04-01;55
2017-04-02;55
211987