Topligák

Otthon koppant a Chelsea, a Liverpool lett a város ura, hat gólig jutott a Bayern

  • MVB80

A Crystal Palace meglepte a Chelsea-t, így a Tottenham közelebb került a PL éllovasához. A Bundesligában a Bayern hat, a Werder öt, a Lipcse négy gólt szerzett.

Premier League

Nem tört meg az Everton sorozata, Liverpool kék csapata 1999-ben nyert utoljára az Anfielden, és most sem járt sikerrel, 3-1-es vereséggel távozott.

Az őszi meccsen a győztes gólt szerző Mané ezúttal is beköszönt az Evertonnak, de a második félidő elején sérülés miatt le kellett cserélni, ami még gondot okozhat a Poolnak. Az Everton 1-0 után még egyenlíteni tudott a szezonbeli első meccsén a lecsorgóra szemfülesen lecsapó Pennington révén, aki az ötödik játékos lett a PL-ben, aki első gólját egy liverpooli derbin szerezte. A félidőben viszont már megint a hazaiak álltak jobban, Coutinho két védőt bolondított meg, aztán a kapu bal oldalába csavart.

A Liverpool különgéppel utaztatta a vb-selejtezők után Brazíliából Angliába Coutinhót, és ez nagyon jó húzás volt, mert a támadó középpályás sziporkázott, a harmadik gólnál ő szolgálta ki a Mané helyére érkező Origit. A győzelem azt jelenti, hogy Klopp lett az első Liverpool-menedzser, aki az első három városi rangadóját megnyerte.

Előzetesünkben azt írtuk, meglepetést szimatolunk az éllovas Chelsea Crystal Palace elleni találkozóján, de arra még mi sem számítottunk, hogy a vendégek mind a három pontot elviszik a Stamford Bridge-ről.

Pedig az 5. percben még a Chelsea vezetett Farbegas révén, de a 11. percre fordított a Palace, amely Hennessey kapus védéseivel sikeresen bekkelte ki a folytatást. Allardyce csapata ezzel négy meccset nyert zsinórban, és némileg eltávolodott a kiesőhelyektől.

A Chelsea botlását kihasználta a Tottenham, amely a második félidő közepén törte meg a Burnleyt, és végül 2-0-ra nyert, így hét pontra csökkentette a hátrányát. Ibrahimovic, Pogba és Mata nélkül finoman szólva sem volt kreatív a MU, amely nem is tudott mit kezdeni a West Brommal, ez volt Mourinhóék 11. döntetlenje, és a 8. hazai pályán, így nehéz lesz odaférni az első négybe.

A bajnok Leicester viszont nagyon megy, mióta Ranieri helyett Shakespeare a főnök, ez volt Vardy és társai negyedik sikere egyhuzamban, a beugró edzőjük pedig történelmet írt azzal, hogy első angol menedzserként húzta be első négy PL-meccsét.

A Sunderland a Watford elleni vereséggel lassan menthetetlen lesz, a Hull viszont nem adta még fel, 2-1-re nyert a West Ham ellen, és beérte pontszámban a Swansea-t. Itt említenénk meg, hogy aki velünk tartott, és megjátszotta az ajánlott PL-kombinkat, az a feltett pénzének majdnem a hatszorosát nyerhette.

Az utolsó szombati meccsen  Southampton és a Bournemouth is rúgott egy-egy kapufát, és a vendégek egy büntetőt is lőhettek, de Arter megcsúszott, így föld körüli pályára állította a labdát.

now;47
209498

Bundesliga

A Ruhr-derbi, vagyis a Schalke és a Dortmund ütközete meglehetősen eseménytelen első félidőt hozott, aztán a fordulás után gyorsan gólt szerzett a vendégcsapat: amíg a Schalke-játékosok Papasztathopulosz gyanús megmozdulása miatt büntetőt reklamáltak, a Dortmund támadást indított, és Kagava önzetlen passza után Aubameyangnak csak az üres kapuba kellett gurítania.

A Dortmund közel volt a második gólhoz, de a gaboni gólzsák ziccerben túl önzetlen akart lenni, majd Dembélé csavarása csattant a bal kapufán. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek után a Schalke egyenlített, Goretzka sarkazós passza után Kehrer szerezte meg első Bundesliga-gólját. A hajrá a gelsenkirchenieké volt, Bartra kezezésénél a hazaiak egy emberként reklamáltak büntetőt, de ez elmaradt, így ugyanúgy döntetlen lett a vége, mint ősszel.

A bajnoki cím felé robogó Bayern elgázolta az Augsburgot, Lewandowski pályafutása 12. meccsét játszotta a kiscsapat ellen, és a 14., a 15. és a 16. gólját jegyezte. A triplázó lengyel két gólpasszt is kiosztott, egyedül az utolsó, a hatodik gólban nem volt benne, amit Boateng készített elő Müllernek.

Gulácsi Péter csapata, a Leipzig sem spórolt a gólokkal, de a magyar kapus betegség miatt nem lehetett a társak között. A második helyen álló újoncnál Keita duplázott, a vége 4-0 lett, az utolsó két gól akkor született, amikor a reménytelen helyzetben lévő Darmstadt Sirigu kiállítása miatt már tíz emberrel volt.

Nagy menekülésbe kezdett a Werder, aminek most az otthon általában jól szereplő Freiburg itta meg a levét, míg a Hamburg a Köln elleni sikerrel mozdult el az osztályozós helyről. A Frankfurt 0-0-t játszott a Gladbach ellen, pedig a 78. percben Fabián büntetőt rúghatott, de a mezőny legjobbja, Sommer nagy vetődéssel kiszedte a kapu jobb oldalába tartó lövést.

now;54
210225

La Liga

Meglepő eredménnyel kezdődött a forduló, a bajnokság egyik legszórakoztatóbb csapata, az Eibar ugyanis nem rettent meg attól, hogy korán gólt kapott a Villarreal ellen, és 3-2-re nyerni tudott. Szintén idegenben nyert a Bilbao, amelynek első gólját az az Aduriz szerezte, aki a 11. játékos lett a ligában, aki eljutott 100 gólig. Az Osasuna pedig lassan beletőrödhet, hogy jövőre a másodosztályban játszik.

A Leganés nincs még biztonságban, épp ezért az az egy pont is sokat számíthat, amelyet az ötödik Real Sociedad otthonában csípett el a csapat. Az Atléticóban a szokásos góllövők ezúttal csöndes meccset abszolváltak, de Koke és Filipe Luis lerendezte a Málaga elleni bajnokit.

now;87
211384

Serie A

Tovább robog a nemzetközi kupaszereplés kivívása felé a Lazio, amely ugyan hátrányba került a Sassuolo otthonában, amikor a január visszatérése óta először betaláló Berardi bevágta az általa kiharcolt büntetőt, de Immobile még az első félidőben egyenlített, aztán a végén Acerbi és Consigli közösen összehozott öngólja eldöntötte a három pont sorsát.

A másik római csapat az Empolit verte 2-0-ra Dzeko duplájával, aki így a góllövőlista élére ugrott. Kedden jön a Roma-Lazio visszavágó a kupában, addig viszont azért kell drukkolniuk Tottiéknak, hogy a Nápoly pontot csenjen a Juvétól a vasárnap esti rangadón.

now;55
211987