NB I

Na, ez az igazán háromesélyes derbi!

Noha az idei szezonban a Vasas minden pontot elrabolt a Lokitól, szombaton este meglepetést várunk.

Tipp
Vasas Döntetlen Debrecen
1.95 3.30 3.75

Izgalmas párosítást kínál a honi labdarúgó-bajnokság szombat délutánra, a Vasas-Debrecen rangadón bármi megtörténhet - és annak az ellentettje is! Noha utolsó két bajnoki meccsüket elveszítették, a hétközi kupasiker sokat dobhat az angyalföldiek kedvén, míg a Lokinál három hete csak a Vasasra kellett felkészülnie Leonel Pontes csapatának.

[2295535] 2017-04-01 18:00:00 Vasas - Debrecenx;10

Nem múlt el azonban tétlenül a holtidőszak a cívisvárosban, mint ismert, a portugál tréner sorsa sokáig kérdéses volt, ám végül a vezetőség úgy döntött, él a bizalom az irányába. Hogy ez most még 1-2 vereség erejéig tart vagy tényleg igaz, hogy Pontes menesztése esetén százmilliókat kellene-e kifizetnie Szima Gábornak és a városnak, és emiatt a portugál mozdíthatatlan a kispadról, az csakhamar kiderül, ha a Loki nem kapja össze magát. A válogatott szünet alatt a DVSC felkészülési mérkőzésen nyerni tudott a szlovák Michalovce ellen és végre betalált az ázsiai légiós, Szuk is.

Különleges lesz a mérkőzés Osváth Attila számára, aki a Vasastól került kölcsönbe Debrecenben. "Úgy gondolom, nagyon jót tett a háromhetes szünet" - kezdte nyilatkozatot Osváth Attila a Loki honlapján. "Jó, kemény edzéseink voltak, az erőnlétünkkel biztosan nem lesz gond az elkövetkezendő meccseken. Kiváló gyakorlatokat végeztünk, lesz dinamikája a csapatnak, remélhetőleg eredményes játék is párosul majd hozzá. Nyilván különleges találkozó lesz a számomra, hisz a Vasasban játszottam az első élvonalbeli mérkőzésemet, és tőlük érkeztem a Lokihoz a télen.

Mindig jó érzéssel gondolok a piros-kékekre, most azonban a Debrecen sikeréért küzdök. Nincs extra motivációm azért, mert a fővárosiak ellen lépünk pályára, ugyanolyan ellenfél, mint bármely másik. Nem számítok könnyű mérkőzésre, hisz egy dobogós együttes ellen játszunk. Minden összecsapáson megvan az esélyünk a győzelemre, jó a keretünk, minden adott a három pont megszerzéséhez. Azt gondolom, mind a két félnek lesz lehetősége, a helyzetkihasználáson múlik majd minden. Ha egyet-kettőt gólra tudunk váltani, megnyerhetjük a mérkőzést."

A Vasasnál az elmúlt napokban volt ok az örömre, az Újpest elleni fontos kupasiker mellett Vida Máté állapota is szépen javul, a támadó a lilák ellen már a kispadra leülhetett és ha vágyai beteljesülnek, hétvégén már akár be is vetheti őt Michael Oenning mester.

A motivációval egyik oldalon sem lesz probléma, a Vasas a dobogóért, a Loki pedig a kiesés elkerüléséért küzd. Habár a hajdúságiak az elmúlt években parádésan jól szerepeltek az angyalföldi klub ellen, idén oda-vissza Remiliéknél landolt a három pont. Izgalmas kis mérkőzés várható a Szusza Ferenc Stadionban, mi inkább az x2-t favorizáljuk, mintsem a hazai győzelmet.

[2295535] 2017-04-01 18:00:00 Vasas - Debrecenx;
2017-04-01;212
209575