Bulvár

Pápai Joci mégis dicsőséget hozhat Magyarországnak?

  • varin

A magyar énekes esélyei nagyon megnőttek az elmúlt hetekben, ám az olaszok a toronymagas favoritok.

Noha február közepén, amikor kiderült, hogy Pápai Joci képviseli majd Magyarországot a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválon, még arról számoltunk be, hogy az Origo című számnak nincs túl sok esélye a győzelemre, alig egy hónap alatt Joci esélyei igencsak megnőttek. A favorit továbbra is Olaszország, ám joggal reménykedhetünk benne, hogy a magyar fiú legalább a döntőbe bekerül.

Az elmúlt órákban az is kiderült, hogy Joci nyolcadikként énekel majd a második elődöntőben, amely tökéletes pozíció, nincs túl korán, se túl későn.

Talán ennek is köszönhető, hogy 67-ről 34-es szorzóra csökkent Joci szorzója a végső győzelemre.
Ki nyeri a 2017-es Dalfesztivált?
Olaszország 2.37
Bulgária 6.50
Svédország 8.00
Belgium 10.00
Portugália 12.00
...  
Magyarország 34.00

A magyaroknak szintén jó hír lehet, hogy Románia ismételten helyet kapott a Dalfesztiválon, a határon túlról érkező szavazatokra mindig lehet számítani. Érdekesség, hogy Joci mellett csupán a portugálok, a fehéroroszok és részben a horvátok énekelnek majd nem angolul az elődöntős mezőnyből, míg a fináléba automatikusan kvalifikált országok közül a franciák, az olaszok és a spanyolok is részben vagy egészben saját nyelvükön prezentálják előadásukat.

Joci 34-szeres szorzója egyébként azt is elárulja, jó esély van arra, hogy a második elődöntőből továbbjussunk a fináléba, hiszen csupán az az oroszok, a szerbek, a románok, a bolgárok és a macedónok végső sikerére ajánlanak alacsonyabb szorzót a bukik, vagyis ha kizárólag a fogadóirodák esélylatolgatásából indulunk ki, az Origo 6-7. helyen bejuthat a döntőbe.

Ami a végső győztest illeti, az olasz Francesco Gabbani nagyon-nagyon elhúzott, noha néhány hete 5-szörös volt az "Occidentali's Karma" szorzója, most már csak 2.37-szeres pénzt nyerhetünk a dallal.

Íme a favorit dal