E-sport

Nagy harc várható a kiesés elkerüléséért!

  • Thanatos

Thanatos meglepetést szimatol az NA LCS egyik osztályozóján. Valóban borul a papírforma?

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

Alap információk a tornáról:

Ahogyan az már korábbi cikkünkben kifejtésre került, Észak-Amerikában van lehetőség az LCS alatti ligából (Challenger Series) felkerülni a legjobbak közé. Mivel az alapszakasz lezárult múlt héten ebben a régióban, így világossá vált a négy résztvevő csapat, melyek közül 2 az LCS-ben, 2 a CS-ben folytatja a Nyári Évadot. Senki nem lesz könnyű dolga, ráadásul szinte egyáltalán nem ismerik egymás játékstílusait a különböző bajnokságból érkező társaságok, amely külön pikantériát ad az egész tornának. Ez az a pár nap, amikor játékosok és csapatok sorsa dőlhet el végleg, így drámára, kitörő boldogságra és izgalomra egyaránt lehet számítani, sőt!

A torna formátuma:

Röviden úgy lehet elmagyarázni a PromotionTournament rendszerét, hogy mindenki, aki 2 győzelmet szerez, az bejut az LCS-be, míg aki 2 vereséget, az a CS-ben folytatja a szezont. Ehhez összesen 5 összecsapásra van szükség, melyek mindegyike BO5-ös széria keretében zajlik majd, tehát 3 győzelemre van szükség a széria megnyeréséhez.

Menetrend:

Péntek 23:00 - A két kezdő széria, egy időben (magyar közvetítés csak az egyikről lesz).

Szombat 21:00 - Az előző nap mérkőzései alapján két széria, egy időben. 1 csapat már bejut az LCS-be, 1 pedig a CS-be esik (magyar közvetítés csak az egyik szériáról lesz)

Vasárnap 21:00 - Az előző napról megmaradt 2 csapat végső szériája. A győztes bejut az LCS-be, a vesztes a CS-be esik

Oddsok az első mérkőzésekre
eUnited: 9.00 Team Liquid: 1.04
Gold Coin United: 4.33 EnvyUs: 1.20

Szakértői tipp:

Mivel nem lehet a mérkőzéseket előre meghatározni, ezért a résztvevő csapatok LCS-be jutási esélyeire lehet csak predikciót adni. Azok számára, akik kevésbé követték a ligát, érdemes elmondani, hogy a TL és az NV az LCS-ben játszott eddig, a GCU és az EUN pedig a CS 1. és 2. helyezettje. Mivel a BO5 szériák nagyon hosszúak, a csapatoknak nagyon megterhelő, ráadásul a stratégiai felkészültség jobban kiütközik. Az LCS társaságok sokkal tapasztaltabbak lehetnek, hiszen jóval több mérkőzést is játszottak, ám a CS-ben játszó társaik számtalan mérkőzésüket elemezhetik ki abban bízván, hogy ellenfelüknek erre nem lesz ideje. Mindenki esélyes, ám véleményem szerint a TL kötelező jelleggel kell kvalifikálja magát újra az LCS-be, míg az igazán nagy versengés az NV és a GCU között zajlik majd.

Thanatos tippjei a selejtezőre
Csapat Várható eredmény
Team Liquid Szinte biztosan bennmarad az LCS-ben
Team EnVyUs Kiesik az LCS-ből
Gold Coin United Feljut az LCS-be
eUnited Nem jut be az LCS-be

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.