Nemzetközi foci

Hogy áll az edzőkeresés Barcelonában?

Juan Carlos Unzue bejelentkezett a kispadért, Jorge Sampaoli esélyei viszont elillantak. Lesz-e nevető harmadik?

Közel egy hónap telt el azóta, hogy Luis Enrique bejelentette, távozik Barcelonából, és ezzel beindult az edzőkeresés Katalóniában. Habár közeledik a szezon vége és a pletykák egymás után kapnak szárnyra, úgy tűnik, még mindig nem tudni, ki is váltja nyártól Luchót a katalánok kispadján. Valamivel azért okosabbak lettünk!

Kezdetben ugyanis egyértelműen kétszereplős párharcnak nézett ki a küzdelem az Athletic Bilbao trénere, Ernesto Valverde és a Sevillát irányító Jorge Sampaoli között. Úgy tűnik azonban, hogy az argentin mester kiszállt a viadalból, Sampaolira ugyanis már 17-szeres szorzón fogadhatunk, ráadásul több helyen is azt lehetett olvasni, Katalóniában nem vették számításba a heves dél-amerikait, annak stílusa miatt.

Más a helyzet azonban Juan Carlos Unzuéval, aki Luis Enrique mellett tanulta a szakmát az elmúlt években. Unzue támogatottsága hatalmas, korábbi és jelenlegi játékosok is kinyilvánították már szándékukat, hogy szívesen látnák a másodedzőt a kispadon, akinek a szorzója ennek hatására 34-ről 2-re csökkent és már Valverde előtt favoritnak számít.

A harmadik helyen Mauricio Pochettinót találjuk, akit a napokban rajtakaptak, amint a Barca elnökével, Josep Maria Bartomeuval italozgat. Ám a korábbi Espanyol-mester úgy nyilatkozott, ez csupán egy baráti találkozó volt, és ahogyan soha nem lenne például az Arsenal mestere sem, úgy tiszteli annyira az Espanyolt, hogy a gránátvörös-kékeknél sem dolgozna soha.

Negyedik helyen, még Sampaoli előtt a Juventusszal címeket halmozó Massiliano Allegri nevét láthatjuk, akit korábban leginkább Arséne Wenger utódjaként hallhattunk a nemzetközi sportsajtóban, ám mivel vélhetően a francia marad a csapat élén, Allegri sem költözik el Torinóból.

Ki lesz a Barcelona következő trénere?
Juan Carlos Unzue 2.00
Ernesto Valverde 2.50
Mauricio Pochettino 11.00
Massimiliano Allegri 15.00
Jorge Sampaoli 17.00
Arséne Wenger 21.00

A csata tehát ismételten kétszereplősnek tűnik, ám Sampaoli helyett hirtelen Unzue tűnik befutónak. De közel se lepődjünk meg, ha a végén valamelyik underdog nyeri meg magának a Barca kispadját.

Lionel Messiék hétvégén a Granadához látogatnak, ahol 1.17-szeres szorzóval fogadhatunk csupán a vendégekre.

211384