Miami Open

Eljött a pillanat, amikor Federer ellen kell fogadni?

Rafael Nadal-Fabio Fognini és Nick Kyrgios-Roger Federer elődöntőket rendeznek a Miami Open pénteki játéknapján.

Egy-egy győzelem választ el minket attól, hogy 2005 után ismét Rafael Nadal-Roger Federer döntőt rendezzenek Miamiban. Egyértelműen a spanyolra vár a könnyebb feladat az elődöntőben, hiszen a nem kiemelt Fabio Fognini lesz az ellenfele, míg a svájcinak az ausztrál csillaggal, Nick Kyrgiosszal kell megküzdenie. 

Mind Fognini, mind Kyrgios első Masters-tornagyőzelméért hajt, illetve nemzetük első döntősei lehetnek Miamiban.

Az olasz ittléte a nagyobb meglepetés, ugyan tudjuk róla, hogy isteni tehetséggel van megáldva, ám zsinórban öt meccset egy ilyen rangos tornán csak szökő éventeszokott tudni koncentráltan végigjátszani. Ha elengedi a kezét, akkor okozhat problémát Nadalnak is, ahogyan ezt már korábban nem egyszer megtette. Nehéz elképzelni, hogy Fognini bejusson a döntőbe, de az biztos, hogy az érték az ő oldalán van, Rafa sikerére ugyanis mindössze 1.14-es oddsot adnak...

A másik elődöntőben viszont az lenne a meglepő, ha nem egy szoros meccsen dőlne el a győztes kiléte. Indian Wellsben is már meg kellett volna mérkőzniük, ám akkor Kyrgios gyomorpanaszokra hivatkozva visszalépett. Viszonylag gyorsan kiheverte és nem ment a formája rovására sem, ugyanis pazar tenisszel jutott el idáig. Két szoros meccset is megnyert, egyiket Alexander Zverev ellen, ami ismét zseniális színvonalú volt.

Nagyon elemében van az ausztrál, Federernél pedig először látszódnak a fáradtság jelei. Noha fizikálisan még remekül mozog a pályán, ám mentálisan már közel sem olyan erős. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy a negyeddöntőben Tomás Berdych ellen meccslabdákról fordított. Viszont nagyban benne volt ebben a cseh keze, aki rendesen elgörcsölte a végjátékot. Roberto Bautista-Agut ellen sem úgy sült már a svájci keze, mint például előtte Juan Martín del Potro ellen. 

Nem szabad elfelejteni, hogy nagyon komoly menetelésben van Roger, gyakorlatilag idén fontos, nagy téttel bíró meccset még nem veszített. A Berdych és RBA ellen mutatott tenisze szinte biztosan kevés lesz Kyrgios ellen, főleg, ha döntő szettre kerül sor. 

Fogadás a győztesre    
Nick Kyrgios Roger Federer
2.25 1.50

Sajnos a bukmékerek sem vakok, így nem kapunk igazán magas oddsot az ausztrál továbbjutására. A játékszámnál is magasan, 23.5-nél húzták meg a határt, így tehát inkább élőben lesz érdemes kiokoskodni valamit.