Miami Open

Leendő világelsők egymás ellen

Rövid időn belül második alkalommal méri össze tudását a jövő két nagy sztárja, Nick Kyrgios és Alexander Zverev.

Néhány nappal ezelőtt az első összecsapásuk kiváló színvonalú meccset hozott, amely 6-3, 6-4-gyel az ausztrálé lett. Már most komoly presztízscsata az övék, és ez érződött is a mérkőzésükön.

Kettejük közül Zverev tudta kevésbé elengedni magát, az első szettben pokolian szenvedett, majd miután Kyrgios agya elszállt a rossz bírói ítéleteken, akkor kezdett feljönni és igazán a játékra koncentrálni a német. Ám ez is csak arra volt elegendő, hogy kicsit szorossá tegye a meccset, összességében azonban az aussie ezen a találkozón verhetetlen volt, minden bejött neki:

Biztosra vesszük, hogy látványos labdamenetekből ezúttal sem lesz hiány, egyszerűen Kyrgios neve garancia erre, de, mint az a videóban látható, Zverev méltó partnere ebben. Azt már az Indian Wells-i derbijük előtt is ecsetelgettük, hogy két teljesen más karakterről van szó. Az ausztrál egy showman, míg a német egy igazi vérprofi. Éppen ezért nagyon izgalmas az ő rivalizálásuk. 

Abban is biztosak vagyunk, hogy Zverevet kegyetlenül fűti a visszavágási vágy. Önbizalom terén rendben lehet, hiszen meccslabdákról búcsúztatta egy drámai csatában John Isnert, majd kiütötte a torna legmagasabban rangsorolt játékosát, Stan Wawrinkát is. Kyrgios szintén játszott egy szoros meccset, Ivo Karlovic ellen bonyolódott egy döntő szett tie-breakes ütközetbe, majd David Goffint már jóval simábban ütötte ki. 

Mindketten remek formában vannak, remekül adogatnak, ha Zverev ezúttal nem ad egy szett előnyt az ausztrálnak, akkor jóval szorosabb meccset játszhatnak, mint Kaliforniában. Tippünk így az overre esett. A bukiknál egyébként Kyrgios a favorit, méghozzá 1.45-ös szorzóval, ami nem sokkal alacsonyabb, mint amit Indian Wellsben adtak rá.

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.65

A másik negyeddöntőben a bombaformában ütögető Roger Federer és a 10. kiemelt Tomás Berdych feszül egymásnak. A svájci Miamiban is motiváltan és ellentmondást nem tűrően teniszezik, nem látni, hogy a cseh, hol találhatna rajta fogást. Idén Melbourne-ben a harmadik fordulóban már megmérkőztek, amit Federer tükörsimán három szettben hozott.