E-sport

Kegyetlenül izgalmas lesz az utolsó játékhét!

  • Thanatos

Az osztályozós csapatok már eldőltek, ám a rájátszás sorrendje közel sem mindegy, így izgalmas utolsó hét vár ránk.

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A League of Legends versenynaptára tavasszal is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 10. hét

10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés BO3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 hétig tart, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. A meccsnapok és kezdés: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 16:00, Vasárnap 16:00.

Jelenlegi állás

Záró hetéhez érkezik az EU LCS. 29 kőkemény meccsnap áll a csapatok mögött, amely viszonylag jól elosztotta a társaságokat. A tét óriási: az A és B csoport 1. helyezettje egyből az elődöntőben kezdi a rájátszást, a 2. és 3. társaságok pedig a negyeddöntőbe kvalifikálják magukat. A csoportutolsók pedig az LCS-ben maradásért küzdenek majd a jövő héten. Az utóbbi két pozíciót már a Giants és az Origen tölti be teljes bizonyossággal, ám a rájátszásba jutásért még komoly küzdelmek zajlanak majd az A csoportban, míg a B csoport 1. – 3. helyezése akár teljesen a feje tetejére állhat. Meglátjuk, hogy mennyire lesz papírforma hetünk, és mennyire tudja megbolygatni az EU LCS-re jellemző „állóvizet” az alapszakasz zárásából fakadó nyomás!

Kiemelt mérkőzések:

UOL vs. SPY [Csütörtök 17:00]

Ezen mérkőzés több szempontból érdekes lehet számunkra. Az első, hogy az UOL – H2K – SPY trióból még gyakorlatilag bárki kerülhet bármelyik pozícióra a B csoport első három helyét tekintve. A legnagyobb esély az előbb látható sorrendre van, ám bizonyos szcenáriók esetén még akár a SPY is kerülhetne az első helyre. Az EU LCS eddig nem bővelkedett túl sok fordulatban és egészen kiszámítható mérkőzések zajlottak, ám a Roccat példája folyamatos ott lebeghet a szemünk előtt: bárki képes lehet meghazudtolni több heti teljesítményt, és rongyosra verni szinte mindenkit. A hatalmas tét miatt bőven hibázhat olyan társaság is, aki alapvetően jobban kéne, hogy teljesítsen. Én személy szerint nem féltem a Unicorns of Love csapatát, ám a Splyce megjárta a tavalyi világbajnokságot, az egyik legjobb edzővel rendelkezik, így egyáltalán nem szabad leírni őket. Kifejezetten izgalmas mérkőzésekre számíthatunk, amely főleg akkor lehet érdekes, ha alternatív elképzeléseink vannak a három csapat végső sorrendjéről: ekkor ugyanis mindenképpen a SPY kell, hogy győzzön ezen ütközet alkalmával. A pakliban ez is benne van, a kérdés csak annyi, hogy ki mennyire szeret kockáztatni?

Thanatos-tipp: UOL 2 – 1 SPY

G2 vs. ROC [Szombat ~19:00]

Két-három héttel ezelőtt ezen mérkőzés biztosan nem került volna a kiemeltek közé, ám azóta rengeteg dolog megváltozott. Az előző héten is érdemes volt odafigyelni a Roccat teljesítményére, amikor elkalapálta csoportjának második legerősebb társaságát. Akkor sem mertem volna biztosra venni a győzelmüket (nem is tettem), de mégis győztek. A Misfits után viszont egy SOKKAL nagyobb hal várja őket az Idézők Szurdokában, ami kategóriákkal nehezebb kihívás elé állítja a ROC játékosait. A G2 számára egyik mérkőzés sem rendelkezik már téttel, hiszen biztosan csoport elsők. A ROC számára viszont sorsfordító lehet egy győzelem, hiszen a rájátszásba is bejuthatnak általa, kiütve a rivális Fnatic társaságát, amely így még sosem járt. Ismételten nagyon komoly esélyek lehetnek a gyengébb győzelmére a különböző szituációs tényezők miatt is, ám alap kondíciók mellett a G2 az erősebb és nyerniük kellene. Ám a ROC ilyen alap kondíciók mellett hozott eddig 2 / 2 szériát… vajon sikerül a végső akadályt is sikerrel venniük?

Thanatos-tipp: G2 2 – 1 ROC

Oddsok a mérkőzésekre
Splyce: 2.10 Unicorns of Love: 1.66
G2 Esports: 1.12 Fnatic: 5.50
Origen: 8.00 H2K: 1.062
Giants Gaming: 5.00 Misfits: 1.14
Team Vitality: 6.50 Unicorns of Love: 1.10
G2 Eports: 1.10 ROCCAT: 6.50
Splyce: 2.10 H2K: 1.66
Fnatic: 2.62 Misfits: 1.44

Többi mérkőzésre tippek:

FNC vs. G2 [Csütörtök ~20:00] 1 - 2

H2K vs. OG [Péntek 17:00] 2 - 0

GIA vs. MSF [Péntek ~20:00] 0 - 2

VIT vs. UOL [Szombat 16:00] 0 – 2

SPY vs. H2K [Vasárnap 16:00] 2 – 1

MSF vs. FNC [Vasárnap ~19:00] 1 - 2

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.