Miami Open

Vért izzadhat Nadal a továbbjutásért

Szerdán két negyeddöntős derbivel folytatódik a férfi verseny Miamiban: Rafa Nadal az amerikai Jack Sockkal, míg Kei Nisikori az olasz Fabio Fogninivel meccsel.

Egy lépésre vagyunk attól, hogy az alsó ágon összejöjjön az álomelődöntő, ehhez a második kiemelt Kei Nisikorinak és az ötödik Rafael Nadalnak kellene diadalmaskodnia. Ugyan papíron mindketten komoly favoritok, ám ennek ellenére egyáltalán nem vár rájuk könnyű mérkőzés.

A japán nem is játszott eddig különösebben meggyőzően, Fernando Verdasco és Federico Delbonis egyaránt szettet nyert ellene. Novak Djokovics és Andy Murray hiányában Nisikorin is nagyobb a nyomás, ez pedig görcsösségben meg is mutatkozik nála. Ha azt nézzük, hogy Fabio Fognini személyében egy nem kiemelttel kell játszania a negyeddöntőben, akkor szerencsésnek mondható, ugyanakkor az olasz fenegyerek egy iszonyat veszélyes teniszező, aki bárki ellen képes meglepetést okozni. Ez abszolút ideális terep Fognininek, hiszen ő az underdog, komoly vesztenivalója itt csak Nisikorinak van.

Fabio egyébként már így is nagy dolgot vitt véghez, hiszen olasz játékos (Diego Nargiso) 1992-ben tudott legutóbb bejutni a legjobb nyolc közé Miamiban.

Ha nem kapja össze magát a japán, Fognini pedig elengedi a kezét, akkor még azt sem zárnánk ki, hogy borulni fog a papírforma. Az itáliai továbbjutására 3.15-szörös pénzt fizetnek a    -nál.

Ugyancsak nem esélytelen az első számú amerikai Jack Sock sem, aki immáron sorozatban negyedik Masters-viadalán jutott be a negyeddöntőbe. Különösebben szét sem kellett szaggatnia magát, viszonylag könnyű útja volt idáig. Ugyanez Nadalról már nem mondható el, ugyan csak egy szettet veszített - igaz, azt 0-6-ra -, de nem lehet azt mondani, hogy veszettül sülne a keze. 

Az amerikai ellenben nagyon elemében van, tele önbizalommal állhat ki, és ami Fogninire igaz, az rá is, avagy a nagyobb nyomás nem rajta lesz. Nem könnyű fogást találni Nadalon, de Socknak megvannak a fegyverei. Hatalmas szervája és bődületes tenyerese van, amivel dominálhatja a labdameneteket. Sam Querrey hasonló fegyverekkel győzte le a spanyolt március elején az acapulcói döntőben...

Több tippet is jónak érzünk erre a meccsre, a Sock-szettől kezdve az overig, illetve a bátrak behúzhatják az amerikai sikerét is, ami 3.15-ös oddsal kecsegtet. 

hatharom.com
21.5 játék felett
@ 1.70