Angol foci

Sosem hagyom félbe a munkám - Ibrahimovic

  • MVB80

Zlatan Ibrahimovic jött, látott, győzött – a kérdés most az, hogy marad-e.

A svéd egóbajnok úgy döntött tavaly nyáron, hogy Párizsban már nincs számára kihívás, és bevállalt egy angliai légióskodást a Manchester Unitednél.

A 35 éves csatár korábbi csapataival ellentétben idén már nem tud bajnokot faragni a MU-ból, az angol Szuperkupához és a Ligakupához viszont már hozzásegítette a klubot, a két döntőben összesen három gólt szerezve.

A United egyelőre azért kapar, hogy ősszel a BL-ben indulhasson – jelenleg négy pont a hátránya a negyedik Liverpool mögött -, viszont még egy trófeára így is van esélye, mivel az Európa Ligában már a legjobb nyolc között jár, ahol a belga Anderlecht lesz az ellenfele.

A bajnokságban 15 gólnál járó Ibrahimovic tavaly nyáron csak egy évre írta alá a MU-hoz, így aztán már egy ideje megy a találgatás arról, vajon marad-e, vagy esetleg enged-e az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy csábításának.

Az összes sorozatot számolva már 26 gólnál jár

„Szeretek ebben a klubban játszani. Az a típus vagyok, aki ha belevág valamibe, akkor 200 százalékkal csinálja, hogy a végén hiányérzet és reklamálás nélkül szállhassak ki belőle. Sosem hagyom félbe a munkám. A szerződésemben szerepel egy opció, ez alapján még egy évvel meghosszabbítható, és amíg itt vagyok, szeretnék nagy dolgokat véghez vinni.

Ez egy fantasztikus klub a világ egyik legjobb edzőjével, az itteni emberek éreztették, hogy kellek nekik, én pedig a legjobb angol csapatot választottam” – magyarázta Ibrahimovic.

Bár konkrétum nem hangzott el egyik fél részéről sem, azzal, hogy Ibrahimovic megszellőztette, tárgyal a klubbal a hosszabbításról, komoly lépést tett afelé, hogy a következő szezonban is folytassa a gólgyártást a MU-ban.

Mi lesz Ibrahimoviccsal a nyáron?
Marad Manchesterben 1.17
Az MLS-be igazol 4.50
Kínába igazol 17.00
A Napoliba igazol 26.00
A Milanba igazol 26.00
A Malmöbe igazol 26.00
A PSG-be igazol 34.00