Nemzetközi foci

Bombasztikus átigazolási szezon vár a Real Madridra!

  • varin

Ki megy és ki marad? Ez a nagy kérdés a Blancóknál 2017 nyarát illetően. A listán igazi nagyágyúk is megtalálhatóak.

Mivel a Real Madrid átigazolásokra vonatkozó eltiltását utólag mérsékelték, a spanyol gárda már 2017 nyarán szerződtethet játékosokat, hogy megerősítse csapatát. Az elmúlt hetekben töménytelen mennyiségű pletyka és hírmorzsa látott napvilágot, melyeket igyekszünk most kicsit összefoglalni. Vajon ki jön és ki marad?

A potenciális érkezők rovatban egészen hihetetlen mennyiségű sztárt találunk, ha a felmerülő nevek mindegyikét szeretné szerződtetni Zinedine Zidane, alighanem minden idők legizgalmasabb nyara elé néznének a madridi szurkolók. Ám a potenciális távozók között is akadnak érdekes nevek. Lássuk!

Érkezők

Az elmúlt hetekben a köztudatba berobbant Kylian Mbappé például körülbelül 30-40 millió eurójába fájna a Realnak, ám mint azt a francia támadó is elmondta, korainak érzi 18 évesen, hogy egy Real Madrid szintű csapatban futballozzon. Ám könnyen lehet, hogy egy-két év múlva már hófehérben játszik majd a francia csodagyerek, aki ha így folytatja, biztosan hamar még feljebb strófolja az árát.

Régi-új vendég lehet a Santiago Bernabeúban egy bizonyos Mesut Özil, akinek 2018 nyarán lejár a szerződése az Arsenallal (csak úgy, mint a fél keretnek), így ha az Ágyúsok pénzt akarnak látni belőle, illene még most nyáron megköszönniük a német világbajnok szolgálatait. A hírek szerint egyébként a klub az Alexis-Özil duóból csak az egyik csillagot tartaná meg, a mindkettejük által kért fizetésemelést ugyanis nem szeretné együtt megadni a londoni klub. Madridban azonban valószínűleg örömmel felhízlalnák Özil fizetési csekkét, az átigazolásra pedig biztosan mutatkozna hajlandóság a másik oldalról is, ugyanis mint azt a 28 éves gólpassz-király elmondta, a "Real Madrid számára örök szerelem marad".

London kékebbik oldaláról is lenne kiszemelt, ráadásul Eden Hazard megszerzése akár újabb átigazolási csúcsot is dönthetne. Mindazonáltal a belga játékos szerződtetése komoly bravúr lenne, a Chelsea ugyanis - ahogyan a madridi klubnál fogalmaztak - "sokkal inkább vásárló klub, mintsem eladó". Ami biztos, a Real Madridnak nagyon keményen kell harcolnia Hazard-ért és reménykednie abban, hogy a belga sem Londonban képzeli el a jövőjét.

Fotó: Mirror

A pletykák szerint nem csak irányító, valamint támadó poszton erősítene Zizou, de kapust is szerződtetne a tar edző a nyáron, erre pedig három kandidáltat említett a nemzetközi sportsajtó. Thibaut Courtois, David De Gea vagy Hugo Lloris költözhet a spanyol fővárosba az elkövetkező hónapokban. Előbbi kettő érkezése már csak azért is lenne különösen pikáns, hiszen ők korábban a városi rivális és gyűlölt ellenfél Atlético Madrid szolgálatában álltak.

Érdekes egyébként megnézni a fogadóirodák szorzóit is, hogy mit gondolnak a bukik, kiknek a nyári érkezésére is van esély Madridban. Az egyik neves brit portál szerint így néznek ki jelenleg az oddsok néhány sztár esetében.

Oddsok arra, hogy a Real Madrid megszerzi az adott játékost
Játékos Honnan Odds a Real Madridra Hányadik legalacsonyabb a szorzó*
Romelu Lukaku Everton 17.00 6.
Kylian Mbappé Monaco 4.00 2.
Eden Hazard Chelsea 3.50 2.
Sergio Agüero Manchester City 8.00 2.
Aubameyang Borussia Dortmund 6.00 3.
Diego Costa Chelsea 17.00 4.
Dele Alli Tottenham 9.00 2.
David De Gea Manchester United 3.25 2.
Thibaut Courtois Chelsea 4.50 2.
*: Beleszámítva annak a lehetőségét is, hogy a játékos marad

Távozók

Az érkezők után nézzünk kicsit körbe a távozók között is, hiszen itt is nagy nevek röpködnek. Múlt héten furcsa kis pletyka kapott szárnyra Iscóról, akit állítólag a Barcelona szeretne megszerezni. A spanyol válogatott játékos kontraktusa szintén 2018-ban jár le, ám Sergio Ramos elmondta, szeretné, ha honfitársa maradna a spanyol fővárosban, ahol elmondása szerint boldog és kiegyensúlyozott Isco élete. Egy biztos, Isco Katalóniába szerződése hatalmas sajtóvisszhangot kapna.

A BBC egyik tagjának viszont úgy tűnik, leáldozóban van a csillaga. Karim Benzema hónapok óta nem találja régi önmagát és Alvaro Morata érkezése óta mást sem hallani, mint azt, hogy a spanyol gólvágó kéne kezdjen a csapatban, nem pedig a francia. Benzema neve már 2016 nyarán is felmerült az Arsenalnál, ám ha az Ágyúsok végül Alexis Sánchezt engednék el akár Manchesterbe, akár máshova, vélhetően Wenger bejelentkezne a válogatottól száműzött honfitársáért.

Fotó: Sky Sports

Távozhat a 21 éves tehetség, Marco Asensio is, akinek idén mindössze 588 perc jutott a bajnokságban. A támadó középpályás iránt a Liverpool és a Sevilla érdeklődik, a Talk Sport információ szerint pedig végül az andalúz gárda lesz a befutó.

Akárhogyan is alakul, Madridban bizonyosan nem fognak unatkozni ezen a nyáron. Hogy tényleg érkezik-e Hazard és megdől-e az átigazolási rekord, arra azért viszonylag kevés az esély, de hogy a Real Madrid-szurkolókra izgalmas holtszezon vár, az már most biztos.


A spanyol bajnokságban hétvégén ismét fordulót rendeznek, a Real Madrid előtt kötelező házi feladat áll az Alaves ellen, míg a Bajnokok Ligájában április 12-én lesz érdekelt a spanyol csapat, ekkor Münchenbe utaznak a negyeddöntők első felvonása alkalmával.

Hány trófeát nyer idén a Real Madrid
Nulla Egy Kettő
3.50 1.50 7.50