Angol foci

A Chelsea-ben érdemes bízni a hétvégén, a Liverpoolban kevésbé

  • MVB80

A Chelsea újabb rangsorban végzett az élen, a Liverpoolnak viszont nem igazán megy, ha válogatott szünet után kell játszania.

A válogatott meccsek miatti szünet nem egy hálás időszak edzői szempontból, hiszen az elutazók miatt sokszor alig marad kerettag, akiknek edzést lehet tartani, aztán az is nehézséget okozhat, hogy a nemzeti csapattól visszatérők hogy tudják újra felvenni a ritmust, arról nem is beszélve, hogy aki például Dél-Amerikából jön vissza Európába, annak az átállással is meg kell küzdene.

A Telegraph érdekes összeállítást közölt, amelyben az alapján rangsorolta a Premier League-csapatokat, hogy miképp szerepelnek a nemzetközi meccsek miatti szünet után az elmúlt öt évre visszamenőleg

A legrosszabb az egyébként is csehül álló Middlesbrough lett, amely háromszor próbálkozhatott, de egyetlen árva pontot sem sikerült összehoznia. A Borónak Aitor Karanka menesztése óta nincs edzője, de a hétvégén nyernie kellene a szintén veszélyes helyen tanyázó Swansea ellen, amely 26,4 százalékos győzelmi mutatót tud felmutatni a nemzetközi szünet után.

A walesiek ráadásul igazán gólerősek ebben az időszakban, 41-szer találtak be, ami a nagy négyes (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United) után a legjobb statisztikának számít.

A Boro mellett a Hull City sem tudja még, milyen érzés nyerni a szünetet követően, a Tigrisek tizenegy meccsükből négyszer döntetlent játszottak, a másik hetet viszont elbukták. És valamiért a hátvédsor is zilált, ha egy ideig nem látják egymást a fiúk, erről árulkodik a 2,27-es kapott gólátlag.

Bele kell húznia a Hullnak, ha nem akar kiesni

A Hull egy hellyel és két ponttal előzi meg a Middlesbrough-t, vagyis szintén búcsúzna a PL-től, ha most érne véget, szombaton pedig azt a West Hamet fogadja, amely a meccsei harmadát behúzta eddig a hosszabb-rövidebb pihenő után. 2014 szeptemberében egyébként éppen egy Eb-selejtezők miatti szünet után találkozott a Hull és a West Ham, akkor 2-2 lett a vége.

A különleges rangsorban a Burnley lenne a harmadik kieső, amely az utolsó öt év alapján a vizsgált időszakban hétszer lépett pályára, és egy győzelem mellett három döntetlent jegyzett. A kiscsapat hat kör óta esik-kel a bajnokságban, úgyhogy nagy csoda lenne, ha lenyomná a második Tottenhamet, amely a meccseinek majdnem a felét nyeri, ha a nagy összevisszaság után ismét együtt van a keret.

Ugyanakkor a Spurs az elmúlt években beleszaladt egy-két igencsak méretes gyomrosba a válogatott meccsek miatti szünet után, a Chelsea elleni 0-4, a Manchester City elleni 1-4 és 0-6, illetve az Arsenal elleni 2-5 is komoly csapás volt.

A bajnokság élcsapatai közül a Liverpool számára okozza a legtöbb gondot a válogatott szünet, legalábbis az elmúlt öt évben a 22 meccsnek kevesebb mint egyharmadát nyerték meg a Vörösök. Ezt látva viszont reménykedhetnek a város másik csapatának, az Evertonnak a drukkerei, mivel itt a nagy lehetőség megtörni a 1999 óta fennálló nyeretlenséget az Anfielden.

Lukaku és társai a vizsgált 22 találkozóból 11-szer örülhettek, és ha most szombaton is hozzák magukat, akkor bajba sodorhatják a BL-ért harcoló városi riválist.

Decemberben Mané utolsó perces góljával nyert a Pool

Ha már megemlítettük a lista hátsó régióját, akkor ne feledkezzünk meg az élmezőnyről sem, a dobogó alján a MU áll, amelynél az utóbbi években menedzserek jöttek-mentek, ennek ellenére a csapat rendre jól teljesített a válogatott miatt beiktatott pauza után. A United a meccsek 68,2 százalékát behúzta, és a három vereségükből kettő Alex Ferguson utolsó évében született. A MU a hétvégén a West Bromot fogadja, amely 34,8 százalékos győzelmi mutatóval csak a 13.

A második helyezett a Manchester City, amely szintén 68,2 százalékos győzelmi aránnyal büszkélkedhet, és csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Unitedet. Viszont az egyedüliként mondhatja el magáról, hogy a visszatérő játékosai 2,55-ös gólátlagot produkálnak, aminél nincs jobb a mezőnyben. Ezek után még ígéretesebbnek tűnik a listán a 4. helyet elfoglaló Arsenal elleni vasárnapi rangadó, nem véletlenül választottuk a hét mérkőzésének a Tippkirályban! 

Ahogy a PL-ben, úgy ebben a kimutatásban is a Chelsea néz le a mezőnyre a tabella éléről, amely a 23 meccséből 16-ot megnyert a szünet után, ami 69,5 százalékos arány. Ez pedig nem éppen kedvező hír a Kékek szombati vendége, a Crystal Palace számára, amelynek hagyományosan rosszul megy ilyen esetekben.

2017-04-01;47
2017-04-02;47
209498