Foci-vb 2018

Tovább íródik a nagy öreg gólvágó legendája?

Jermain Defoe nem fiatal már, ám a csatárínségben lévő angol csapatba beférhet 2018-ban.

Hiába közelít Jermain Defoe a 35-höz, úgy tűnik, a nagy öreg gólvágó előtt még áll néhány szép év. Habár jelenlegi csapata, a Sunderland vélhetően búcsúzik a Premier League-től, a hírek szerint a szezon végeztével az angol válogatott játékos maradhat a PL-ben, ugyanis a West Ham United szívesen látná soraiban. Hogy Defoe mennyit is jelent a csapatának, arra talán elég egyetlen számadat:

Idén a Fekete Macskák góljainak több, mint 50%-át szerezte az aggastyán, vagyis messze a legfontosabb játékosa csapatának az egész Premier League-ben.

No, de mi a helyzet a 2018-as világbajnoksággal?

Fotó: Herald Scotland

A nagy öreg 2013 novembere után, három és fél év elteltével kapott ismételten behívót a nemzeti tizenegybe, Litvánia ellen pedig góllal hálálta meg Gareth Southgate levelét. A háromoroszlános csapatnak nagy szüksége is van a tapasztalt gólvágóra, hiszen Kane-en és Vardyn kívül nemigen van olyan játékos, akire gólok tekintetében nagyon számíthatna a mester.

"Igazán őrült, de szép történet az övé. Megérdemli, hogy még ennyi idősen is ilyen magas szinten futballozzon, nagyon sokat bizonyított már az évek során.

Gyerekként még néztem őt, apám odaültetett a televízió elé, amikor zsinórban a tizedik mérkőzésén is gólt szerzett. Olyan érzés most, mintha a 25 éves Defoe-val játszanék együtt. Egészen szürreális az egész!

- nyilatkozta Adam Lallana.

"Rendkívül motiváló azt látni, hogy még ennyi idősen is hihetetlenül éhes a gólra és a sikerre, ilyenkor azt gondolom, még csak egy fiatal srác, aki fejlődni akar. Példakép mindannyiunk számára, óriási megtiszteltetés vele futballozni. Miért is ne lehetne ott a 2018-as világbajnoki keretben?" - tette fel a költői kérdést Lallana.

A történet talán egy kicsit hasonlít a 2016-os Eb-re, amikor is Rashford a semmiből jőve verekedte be magát a 23 játékos közé, amelyre egyébként 26-szoros oddson fogadhattunk is. Defoe esetében ennél azért kisebb az odds, mindössze 3.50-szeres pénzt nyerhetünk, ha utazik Oroszországba, ám ha így folytatja a rutinos róka, akkor Southgate-nek semmi oka sincs otthon hagyni, 35 év ide, 35 év oda...

Ott lesz Jermain Defoe az oroszországi világbajnoki keretben?
Igen: 3.50