Foci-vb 2018

Súlyos eltiltás Messinek, ismét bűnbak lehet a példaképből

  • varin

Lionel Messit négy mérkőzésre meszelte el a FIFA, márpedig nélküle az argentin válogatott félkarú óriás.

Igencsak súlyosnak mondható, négy meccses eltiltással sújtotta a FIFA Fegyelmi Bizottsága az argentin világsztárt, Lionel Messit. Mint ismert, Messi a Chile elleni mérkőzést követően összebalhézott a játékvezetőkkel és az asszisztensekkel, az ügyben pedig annak ellenére is vizsgálatot kezdeményezett a FIFA, hogy az eset nem került be a játékvezető jelentésébe. Habár korábban úgy nézett ki, nem tiltják el a Bolhát tettéért, a szankció igencsak nagy bajba sodorhatja hazája válogatottját, amely így négy világbajnoki selejtezőn is nélkülözni kénytelen legjobbját.

Az Albiceleste egyetlen szerencséje talán az, hogy a szóban forgó négy mérkőzésből három is könnyen nyerhető talán még Messi nélkül is (Bolívia, Venezuela, valamint Peru ellen), így egyedül az Uruguay elleni derbiről hiányozhat igazán Messi. Ott viszont nagyon.

A hír a fogadóirodák szorzóit is alaposan átírta, a legtöbb helyen tizedeket emelkedett az argentinok keddi sikere La Pazban, az egyik nemzetközi irodánál például 1.67-ről 2.05-re ugrott fel a vendég kimenetel.

És hogy mit is jelent Messi az argentin csapatnak? Nos, ha csak a nélküle lejátszott világbajnoki selejtezőket vesszük górcső alá, 2013 óta 11 mérkőzést kellett kihagyjon valamilyen sérülés miatt, ezeken Argentína mérlege mindössze 3-5-3 úgy, hogy a mostani sorozatban ez Messi nélkül hét meccsen csupán hat pontot jelentett az Albicelestének.

13 fordulót követően Argentína továbbjutást érő, harmadik helyen áll a csoportban, ám mindössze két pont választja el őket a már pótselejtezős ötödik helytől.

[2079374] 2017-03-28 22:00:00 Bolívia - Argentínax;
186573