Átigazolás

Megkezdődött a Real Madrid-Barcelona versenyfutás a legnagyobb tehetségért

  • varin

A Monaco francia válogatott klasszisa az oddsok szerint nem marad Monacóban. Vajon hol folytatja?

Már korábban is beszámoltunk arról, hogy a Monaco együttese lehet 2017 nyarán a legnagyobb áldozata Európa sztárklubjainak. A hercegség csapatának pedig van egy olyan fiatal tehetsége, akire úgy tűnik, a Real Madrid és a Barcelona is igényt tart, ami izgalmas licitálásba torkollhat.

Többen azonban óva intik a francia gólvágót, az általános vélekedés szerint ugyanis ilyen fiatalon még nem kellene elszerződnie hazájából Az oddsok mindenesetre beszédesek, az egyik brit bukméker szerint a 18 éves szupertehetség váltani fog, már csak a célállomás kérdéses.

"Ha adhatok neki néhány tanácsot, azt javasolnám, még legalább két évig maradjon Monacóban, mert fiatal és szüksége van arra, hogy játsszon. A Real Madridnál hatalmas nyomás lenne rajta, a világ egyik legnagyobb klubjánál azonnal bizonyítania kellene" - nyilatkozta Robert Pires. A francia csillag honfitársásról elmondta, hogy noha valóban sokan hasonlítják Thierry Henry-hoz játékstílusa és intelligenciája miatt, a korábbi arsenalos klubtársa senkihez sem mérhető a hihetetlen pályafutása miatt.

Való igaz, amit Pires mond, Mbappé pályafutása során összesen 46 felnőtt mérkőzésen és 12 percnyi válogatott találkozón lépett pályára, ami hihetetlenül kevés. Tehetsége elvitathatatlan, de vélhetően ilyen fiatalon, ennyire rutintalanul nem állná meg a helyét egyetlen igazi sztárcsapatnál sem.

A bukmékerek szerint egyébként a két spanyol gigásznak ugyanakkora esélye van szerződtetni Mbappét, a duó mögött pedig a Manchester United ácsingózik a francia csodagyerekért.

Hol játszik majd Mbappé szeptember 3-án?
Monaco 2.50
Barcelona 4.00
Real Madrid 4.00
Manchester United 5.00
Manchester City 10.00