Miami Open

Federer és Nadal simázhat, Wawrinkától elköszönünk?

Kedden a nyolcaddöntős küzdelmekkel folytatódik a Miami Open férfi versenye. A sztárok közül Stan Wawrinka kerülhet bajba, míg Roger Federer és Rafael Nadal könnyű meccs elé néz.

Kezdjük azzal, hogy biztosan lesz amerikai a negyeddöntőben, hiszen Jack Sock és Jared Donaldson egymás ellen játszik. Előbbi 78 hellyel előzi meg honfitársát a világranglistán, képzettebb, rutinosabb, jobb játékos Sock, de Donaldson nagyon ráérzett most a játékra Floridában és ez egy kőkemény presztízscsata lesz, így 1.20-ért nincs érték az idősebb amerikaiban. Donald Young is versenyben van még, ha legyőzi Fabio Fogninit, ami egy 50-50-es meccs, akkor két hazai játékos lesz a legjobb 16 között. 

Minket azért nem ezek a derbik hoznak lázba, sokkal inkább Stan Wawrinka és Alexander Zverev összecsapása, amit nyugodtan nevezhetünk a nap rangadójának. Tavaly a szentpétervári torna döntőjében találkoztak, amit a német tehetség 6:2, 3:6, 7:5-re nyert meg. Wawrinka most revánsra készül, de nagyon nem lesz egyszerű dolga.

Zverev ugyanis kiváló formának örvend, hétfőn ráadásul három meccslabdát hárítva győzött John Isner ellen, ami komoly lökést adhat számára. A nyomás nem rajta lesz a svájci ellen, ez pedig kényelmes helyzet számára, így ismét "meglepheti" Wawrinkát. A győzelmére 2.25-szörös pénzt fizetnek a   -nál.

Az Isner elleni bravúros fordítás:

Messze nem vár ilyen kemény feladat Roger Federerre és Rafael Nadalra. Előbbi Roberto Bautista-Agut-val, míg utóbbi Nicolas Mahut-val találkozik. 

Federer továbbra is bombaformában játszik, az előző körben Juan Martín del Potrónak sem sok esélyt adott. Egyrészről pazarul szervált, másrészről fogadóként rendre hatalmas nyomást helyezett az argentin riválisára. RBA ugyan nagyon él ezen a lassabb kemény pályán, ám Federer ellen 0-5 a mérlege és még csak szettet sem tudott eddig fogni a svájci ellen. 

Nadalnak sem okozhat gondot a szerva-röptés francia legyőzése, akitől már az is csoda, hogy eddig eljutott. Mahut kihozta a maximumot ebből a tornából, és bár teljesen felszabadultan játszhat, ezen a borításon nincs olyan fegyvere, amivel különösebben bánthatná a spanyolt. 

Federer és Nadal mellett Nisikori Kej és Tomás Berdych továbbjutása is borítékolható. A japán ugyan alaposan megszenvedett Fernando Verdasco ellen, ám a spanyol ellen ez mindig benne van a pakliban. De mivel őt legyűrte, így Federico Delbonis sem okozhat számára problémát, aki hasonló stílusban játszik, mint Verda, csak éppen nem képvisel olyan játékerőt. Nisikori pedig nagyon szívja magát, egyrészről neki ez szinte hazai pálya, másrészről érzi a vérszagot Novak Djokovics és Andy Murray hiányában. 

Berdychről kevesebb szó esik, nem véletlenül, a cseh egy kisebb gödörbe került, nem úgy jönnek számára az eredmények, mint korábban. Egyelőre viszont Miamiban meggyőzően menetel, pedig Andrej Rublev és Gilles Müller sem volt könnyű ellenfél. Ezek után Adrian Mannarino sem okozhat számára problémát, aki két döntő szettes meccsen van túl, és hétfőn már látszódott rajta, hogy finoman szólva sincs fit állapotban. 

hatharom.com
Rafael Nadal-Nicolas Mahut Nadal
Roger Federer-Roberto Bautista-Agut Federer
Federico Delbonis-Nisikori Kej Nisikori
Tomás Berdych-Adrian Mannarino Berdych
@ 1.45