Nemzetközi foci

Ez a meccs most nagyon nem hiányzott a hollandoknak

  • MVB80

Kedd este újabb fejezettel bővülhet Hollandia és Olaszország élményekben gazdag közös futballtörténete.

Nehéz napok járnak a holland futballra, de a válság okaiba nem mennénk bele részletesebben, mc_deere ugyanis remek anyagban vázolja a visszaesés miértjeit. Danny Blind a bolgárok elleni vereség után dicstelenül távozott az Oranje kispadjáról, és a keddi, olaszok elleni felkészülési meccsen ideiglenesen Fred Grim irányítja majd a csapatot.

1x2    
Hollandia Döntetlen Olaszország
2.70 3.05 2.60

Nem lesz könnyű dolga, mert a bolgárok elleni pofon biztosan megviselte a csapatot, a sikerélményekhez szokott holland futballistáknak most otthon, az Amsterdam Arena közönsége előtt kellene produkálni valamit.

A Telegraaf nevű holland lap szerint Arjen Robben a csapattal maradt, de könnyen elképzelhető, hogy végül nem játszik, mivel számára fontosabb, hogy felkészüljön az idény hátralévő részére, hiszen a Bayernnel nagy feladatok várnak még rá. Ha Robben valóban csak néző lesz, akkor Jermaine Lensnek kell majd versenyt futnia az olasz védőkkel.

Mindenkinek egyformán kell viselnie a terheket ebben a nehéz helyzetben

Az előző idény holland gólkirálya, a Tottenhamnél egyelőre csak küszködő Vincent Janssen betegség miatt már korábban kikerült a keretből, a mindössze 17 éves Ajax-védő, Matthijs de Ligt pedig Szófiában elkövetett hibái miatt kerül a cserék közé, őt a laziós Wesley Hoedt pótolhatja. A rómaiak másik belső védője, Stefan de Vrij sérülés miatt hagyja ki a meccset, a kapuban pedig Jasper Cillessen kap lehetőséget várhatóan Jeroen Zoet helyett.

[2411736] 2017-03-28 20:45:00 Hollandia - Olaszországx;10

Az olaszok hozták a kötelezőt hétvégén, 2-0-ra győztek Albánia ellen, most pedig Giampiero Ventura nyugodtan kísérletezhet. A kapuban először lesz kezdő a Milan szupertehetsége, Gianluigi Donnarumma, előtte pedig ezúttal három védő felel majd az elhárításért, milanos csapattársa, Alessio Romagnoli, valamint két juvés, Leonardo Bonucci és Daniele Rugani.

A középpálya tengelyében Daniele De Rossi mellé a laziós Marco Parolo kerül majd, így Marco Verratti egy sorral feljebb játszhat, a két csatár, Ciro Immobile és Eder mögött.

Ebben a párosításban jónéhány klasszikus meccset láthattunk már, elég csak a 2000-es Eb-elődöntőre gondolni, amikor az olaszok tíz emberrel jutottak tovább, miközben a hollandok erősen hadilábon álltak a tizenegyesekkel, vagy a 2008-as Eb-csoportmeccsre, amit 3-0-ra nyertek a narancsmezesek. Ez volt az utolsó holland siker, azóta két döntetlen (0-0, 1-1), valamint egy 2-0-s olasz siker született, utóbbin már a 10. percre kialakult a végeredmény.

[2411736] 2017-03-28 20:45:00 Hollandia - Olaszországx;