Utánpótlás

Szalai nélkül is kiharcolhatjuk az Eb-részvételt

Az U17-es válogatottunk után hétfőn az U19-esek is kiharcolhatják az Eb-részvételt, igaz, a mienk számára nem elég a legyőzni a skótokat.

Fotó: mlsz.hu

A Csehországban zajló kvalifikációs tornán a magyar válogatott két forduló után egy győzelemmel és egy vereséggel áll a négyfős tabella 2. helyén áll. A házigazda csehek a mieink után a skótokat is legyőzték, így számukra az osztrákok ellen már egy döntetlen is elegendő az Eb-részvételhez, míg a magyar csapatnak a skótok legyűrése mellett ehhez arra is szükség volna, hogy az osztrákok legyőzzék Csehországot. Ennek a forgatókönyvnek a megvalósulása egyébként nem olyan elképzelhetetlen.

1x2    
Skócia U19 Döntetlen Magyarország U19
2.90 3.20 2.10

A bukik szerint a skót-magyar párharc esélyese a magyar csapat, amelynek győzelme 2.10-es szorzón fogadható. A mieink a csehektől egy ki-ki meccsen ugyan kikaptak 2-1-re (Tóth révén az első félidőben egy büntetőt is kihagytunk), ám az osztrákok 3-1-es legyőzéséből lehet önbizalmat meríteni. A skótok két vereséggel és 0 rúgott góllal már biztosan búcsúztak az Eb-álmaiktól, ennek ellenére aligha fogják feladni a hétfői találkozót.

Az MLSZ közlése szerint a magyar válogatottból Szalai András hiányzik majd, míg Skócia soraiból három kezdőember sem léphet pályára eltiltás miatt."Nekünk most az a legfontosabb, hogy nyerni tudjunk a skótok ellen, a másik mérkőzés eredményére nincs befolyásunk, legfeljebb szurkolni tudunk az osztrákoknak. Az osztrákok elleni győzelem jót tett a hangulatnak, de tudjuk, Skócia ellen is nehéz dolgunk lesz, és ugyanolyan mentalitással kell játszanunk, mint pénteken. Most mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól sikerüljön a regenerációnk, és mentálisan, valamint taktikailag is tökéletesen sikerüljön a felkészülésünk a találkozóra" - tette hozzá Csernik Kornél, a Fradi támadója.

Összességében tehát úgy fest, hogy a Michael Boris vezette magyar U19-es válogatottnak jó esélye van a győzelem megszerzésére, így a tornán mutatott forma alapján megelőlegezzük nekik a három pontot.

hatharom.com
Magyarország U19 nyer
@2.10
222582
[2426200] 2017-03-27 19:00:00 Scotland U19 - Magyarország U19x;