Nemzetközi foci

Saját csapata meccseire fogadott a Barcelona-legenda, mégsem tiltják el

Patrick Kluivert óriási tartozást halmozott fel, pedig első kézből kaphatta az információkat a Twenténél.

Nem akármilyen sztori látott napvilágot nemrég Hollandiában a Barcelona egykori legendája, Patrick Kluivert kapcsán. Mint arról a Volkskrant című lap hétvégén beszámolt, a holland gólvágó egy zsarolási ügyben volt érintett akkori csapatánál, a Twenténél még 2011 és 2012 között. Kluivertet fogadási tartozásai miatt zsarolta egy csoport.

Fotó: The Sun

A játékosként többek közt az Ajaxnál, a Milannál, a Barcánál és a Newcastle-nél is megforduló Kluivert ebben az időszakban a Twente ifjúsági csapatának trénere volt és a hírek szerint közel egymillió eurós tartozást halmozott fel bukott fogadásainak köszönhetően. A dolog érdekessége, hogy Kluivert a felnőtt Twente mérkőzéseire is jelentős összegben fogadott, ám a vizsgálatok szerint az ügyben Kluivert csak áldozat volt, ő ugyanis semmilyen megvesztegetésben vagy mérkőzés-befolyásolásban nem vett részt, a fogadásokat pedig legálisan hajtotta végre. A nyomozás végeredményeként végül öt embert tartóztattak le, akik Kluivertet zsarolták a felhalmozott tartozása miatt.

A holland gólvágó visszavonulását követően többek között a holland válogatottnál is dolgozott, 2016 óta pedig a PSG sportigazgatójaként tevékenykedik.