Miami Open

Négy év után ismét Federer-Del Potro rangadó

Régóta nem randevúzott egymással a 2009-es US Open két döntőse, hétfőn Miamiban 21. alkalommal mérik össze tudásukat.

A Grand Slam-bajnok Juan Martín del Potrónak nincs szerencséje, hiszen Indian Wellsben és most Miamiban is már a harmadik körben pokoli nehéz feladat vár rá. Kaliforniában Novak Djokovicsba, míg itt Floridában a bombaformában ütögető Roger Federerbe futott bele a legjobb 32 között. Persze a mi nagy örömünkre, így ugyanis már elég korán egy komoly rangadót tekinthetünk meg. Ráadásul elég régen élvezhettük az ő teniszüket egymás ellen, hiszen egészen a 2013-as szezonig kell visszamennünk az időben, akkor találkoztak legutóbb. 

Elég sok minden történt azóta velük, így csak futólag érintjük a múltjukat. Párbajsorozatuk 21. epizódjához érkezett, a korábbi 20 meccsükből 15-öt Federer húzott be, ám a legfontosabb összecsapásukat elbukta, a 2009-es US Open-döntőt.

Annak ellenére, hogy Roger dominálja a párharcukat, az elmúlt hét mérkőzésük mindegyikén döntő szettben dőlt el a győztes kiléte.

"Meglepetés" most elsősorban Del Potrót éri majd, hiszen a svájci géniusz játéka sokat változott 2013-hoz képest. Ettől függetlenül az előjelek ismét egy szoros meccset ígérnek. 

Az argentin toronynak ugyanis feküdhet Federer extra agresszív stílusa, egyedül az a kérdés számunka, hogy DP fonákja mennyire bírja majd a kiképzést. Az ugyanis nem biztos, hogy kifizetődő lesz, ha sokat nyeseget, abban a svájci is kiváló. Tenyeres oldalon és adogatásban viszont nincs különösebben komoly különbség köztük. 

Fogadás győztesre    
Roger Federer Juan Martín del Potro
1.30 2.85

Amint az látható, a bukmékerek egyértelműen Federert favorizálják, ami a jelenlegi formájában nem meglepetés. Del Potro ellen azonban nagy hiba lenne ilyen oddson fogadni, az argentin kezében mindig benne van a bravúros tenisz.

Nagyon nem könnyű meccs fogadás tekintetében, úgy véljük, ha DP jó taktikát választ - ami ezen a lassabb kemény pályán elég fontos - és a fontos pontoknál is erős lesz, akkor akár a győzelmét sem lehet kizárni. Ha viszont hasonlóan például Stan Wawrinkához, a szett végjátékokban nem tudja a legjobbját hozni, akkor a svájci folytathatja a nagy menetelését. 

Jó kérdés, hogy ezek után mire tegyük a pénzünket...Talán a 22.5-nél több játékban van a legtöbb fantázia, ez ugyanis egy kétszettes meccsen is könnyedén összejöhet. A    -nál 1.75-ös oddson fogadhatunk erre az opcióra.