Átigazolás

Két szék között a földre eshet a francia futball örök ígérete

A lényegesen többre hivatott Samir Nasri sem a Citynek, sem pedig a Sevillának nem kell. Hova tovább?

Nagyon úgy tűnik, hogy vakvágányra futhat Samir Nasri karrierje, akire sem anyaegyesülete, sem pedig jelenlegi klubja nem tart igényt a magas fizetési igényei miatt. Vajon van még kiút a Jamie Vardyt lefejelő örök ígéret számára?

Nasrit az ilyenek miatt sem marasztalják Andalúziában

A 29 éves középpályás a nyáron érkezett a Manchester Citytől a Sevilla együtteséhez kölcsönbe. Az Angliába megérkező Pep Guardiola ugyanis közölte vele, habár képességei alapján a Barcelonában lenne a helye, a túlsúlya miatt egyelőre nem veszi őt számításba. "Nagyon hosszú év áll mögöttem, tele sérülésekkel és magánéleti gondokkal. Való igaz, hogy a szabadságomról visszatérve súlyproblémákkal küzdöttem, de a sajtó állítása ellenére csak négy kiló plusz volt rajtam. De Guardiolánál, ha a súlyfelesleg két és fél kilónál több, nem edzhetsz a csapattal" - nyilatkozta korábban Nasri.

Miután a francia válogatott játékost a City kölcsönadta a Sevillának, egészen jól kezdődött az idénye, ám különböző sérülései miatt mindössze 26 mérkőzést játszott a spanyol csapatban, a korábbi jó teljesítménye után pedig október közepe óta mindössze egy gólpasszt adott az andalúz csapatnál.

Nasri utoljára 2013 novemberében lépett pályára a francia válogatottban.

Pep tehát Nasrira ugyanúgy nem számít a Citynél, mint például Hartra, Zabaletára, Sagnára, Clichyre, Mangalára, Bonyra, Kompanyra, Fernandóra, Nolitóra, Navasra, Delphre és Bravóra sem, ám a hétmillió eurós fizetése miatt Jorge Sampaoli is eltekintene a szolgálataitól, noha 25 millióért opciós joga lenne megvenni a Sevillának a franciát.

Jó hír lehet azonban Nasri klubtársának, Jesus Navasnak, hogy őt viszont örömmel látná ismételten soraiban az andalúz gárda, így minden bizonnyal a szerződése lejárta után a 31 éves spanyol Sevillában folytatja pályafutását. De hogy mi lesz a kis franciával, az már jó kérdés...

Nyerd meg te a 250 ezer forint összdíjazású játék egyik értékes tárgynyereményét!