NB I

Hatpontos fővárosi derbi előtt a Ferencváros

  • varin

A Fradinak nem csak az előzés, de a Videoton nehéz meccse miatt is kötelező nyernie Kispesten.

A hétvégi világbajnoki selejtezőt követően április első napján ismét a honi labdarúgóké a főszerep, folytatódnak ugyanis az OTP Bank Liga küzdelmei. Az élen állók közül nehéz mérkőzés vár mindegyik csapatra, míg a kiesés szempontjából is kulcsfontosságú rangadót játszanak Miskolcon. Lássuk az oddsokat!

Oddsok az NB I-re
   
  1 x 2
Gyirmót-MTK 2.75 3.15 2.50
Vasas-Debrecen 1.95 3.30 3.75
Paks-Videoton 4.15 3.35 1.85
Diósgyőr-Újpest 2.80 3.15 2.45
Haladás-Mezőkövesd 2.00 3.25 3.65
Honvéd-Ferencváros 3.20 3.20 2.20

Kezdjük akkor a már említett hátsó régióval, ahol is a Diósgyőr és a Debrecen is fővárosi ellenfelet kapott. A miskolci gárda az edzőváltást követően sem brillírozott, Bódog Tamás csapata előkészületi mérkőzésen a másodosztályú Nyíregyháza ellen 4-2-re kapott ki zárt kapuk mögött.

Mint azt a tréner elmondta, a mérkőzés legnagyobb pozitívuma az volt, hogy "előjöttek azok a hibák, amiket még nem látott".

Ilyen előjelekkel vendégül látni az Újpestet aligha jó előjel és még úgy is nehéz esélyesnek kikiáltani a kelet-magyarországiakat, hogy a két csapat utolsó hat miskolci bajnokiját megnyerték a pirosak. Vélhetően egy igen feszült, gólgazdag mérkőzést láthatunk majd, ahol mindkét csapat betalál.

A másik keleti gárda is borzalmas szezont fut, a Debrecen a Szusza Ferenc Stadionba is úgy érkezik, bravúr lenne egy pontot is szerezniük a Vasas ellen. Habár Leonel Pontes megtarthatta állását a hajdúsági csapatnál, sok hibázási lehetősége aligha maradt, el kell kezdenie a DVSC-nek pontokat gyűjteni. A két csapat ebben a szezonban lejátszott meccsein a Loki még pontot sem szerzett, ám az angyalföldi csapat is gyengén kezdte a 2017-es évet. Mindent egybevetve talán benne van a pakliban az x2, hiszen ha a Haladás nyerni tudott a Vasas vendégeként, talán a többre hívatott DVSC-nek is beesik egy pont.

Az éllovasok közül a második és a negyedik helyen álló Honvéd és Ferencváros újabb parázs rangadót vívhat Kispesten, az oddsok alapján pedig inkább Thomas Doll fiainak áll a zászló. A két fél néhány hete már megütközött egymással, akkor oda-vissza nyerni tudott a Fradi a kupában és amíg a vendégek három sikerrel megvívott, addig a hazaiak három nyeretlen találkozóval várják az összecsapást.

[2295538] 2017-04-01 20:30:00 Honvéd - Ferencvárosx;5

Az évet parádésan kezdő Paks ellen bizony nehéz dolga lesz a Videotonnak, még úgy is, hogy a piros-kékek is remekül muzsikálnak 2017-ben. A tolnai csapat emberemlékezet óta nem kapott ki hazai pályán, míg a Vidi 2011 óta csupán egyszer, tavaly áprilisban tudott győzedelmeskedni Csertői Aurél csapata ellen. Nem csoda, hogy a bajnokesélyes Vidire 1.85 körüli szorzót kapunk, simán benne van az iksz a találkozóban.

A forduló másik két mérkőzése talán kevesebb izgalmat tartogat, az MTK megadhatja a kegyelemdöfést is a Gyirmótnak, amely ha összejön Kantáéknak, alighanem bebiztosítják élvonalbeli tagságukat. Sopronban pedig a Mezőkövesdtől egy döntetlennél több aligha várható a Haladás ellen.

2017-04-01;212
209575