Angol foci

Hatalmasat kaszált, aki megérezte ezt a hihetetlen feltámadást

  • MVB80

Óriási feltámadást produkált az Exeter csapata, amely a 88. percben még 0-3-ra állt a Yeovil ellen.

Az angol negyedosztályú meccs a második félidőben pörgött fel, de sokáig úgy tűnt, nagyon simán nyernek a vendégek, akik a 62. és a 78. perc között háromszor köszöntek be. Az Exeter a 88. percben szépített David Wheeler látványos kapufás góljával, de a hazai szurkolók ekkor még csak visszafogottan tapsoltak.

A 91. percben Troy Brown egy szöglet után bivalyerős fejessel hozta még közelebb az Exetert, és ekkor már a csapat játékosai is rohantak vissza a középkezdéshez, talán ők is érezték, hogy megzuhant az ellenfél. Egy perccel később meg is született az egyenlítőgól, Reuben Reid kotorta be, és ekkor már tomboltak azok a nézők, akik nem sokkal korábban még lemondóan követték a meccset a lelátón.

"Az első Exeter-gól után figyeltem a játékosok testbeszédét, és úgy tűnt, nagyon le vagyunk eresztve. Ha tehettem volna, legszívesebben lekaptam volna a pályáról vagy hat embert. Mivel a gólok gyors egymásutánban estek, a játékosoknak kell a felelősséget vállalni az összeomlásért. Ők most érthetően csalódottak, nekem pedig az a feladatom, hogy megnézzük, hol és miben hibáztunk, és megtenni mindent, hogy legközelebb ne forduljon elő hasonló” – nyilatkozta a Yeovil menedzsere, Darren Way.

Maradandó élmény lesz ez a meccs mindkét csapat számára

Az Exetert irányító Paul Tisdale szerint a meccs végjátéka mindkét csapat számára azzal a tanulsággal szolgált, hogy nem szabad túl korán örülni. "Remélem, a fiúk jó érzésekkel tértek haza, mert megmutatták, milyen karakteres csapatot alkotnak, amely még 0-3-nál is hitt magában”.

39 meccs után az Exeter a 7., a Yeovil a 18. helyen áll. Az Exeter a hétvégén a 9. Mansfield vendége lesz, míg a Yeovil ellenfele a 8. Carlisle lesz.

1x2    
Mansfield Döntetlen Exeter
2.05 3.20 3.20