Bulvár

Egy kakukktojás a TOP5-ben, ők a világ legjobban kereső focistái

A France Football összeállítása túl sok meglepetést nem tartalmaz, továbbra is Cristiano Ronaldo és Lionel Messi számít a legjobban kereső labdarúgónak a világon.

Kijött egy újabb lista, amelyen Cristiano Ronaldo és Lionel Messi karöltve áll az élen. A France Football ezúttal annak járt utána, hogy a 2016/2017-es futballidényben mely futballisták valamint menedzserek, vezetőedzők keresnek a legjobban.

Ronaldo, Messi és Neymar összesen 219,5 millió eurót zsebel be az évben, ekkora összeget a TOP3 még soha nem keresett összesen.

A nívós lap összeállítása alapján a most zajló idényben a Real Madrid szupersztárja, Cristiano Ronaldo keresi a legtöbbet, a portugál mintegy 87,5 millió eurót vághat zsebre. A második helyen "örök riválisa", Lionel Messi következik, aki 76,5 millió eurót vihet haza ezért a szezonért, míg a harmadik helyre klubtársa, a brazil Neymar került fel a maga 55,5 millió eurós apanázsával.

A világ negyedik legjobban kereső labdarúgójának jelenleg Gareth Bale számít, a walesi szélső 41 millió eurót keres, míg az ötödik helyre a Kínában játszó Ezequiel Lavezzi kúszott be, 28,5 millió eurós keresetével.

A France Football az összegek megállapításánál figyelembe vette a játékosok szerződésében foglalt fizetéseket, a bónuszokat valamint az egyéb reklám- illetve marketingbevételeket is.

France Football-összeállítás

A lap ugyanezen szempontok alapján elkészítette a vezetőedzők és menedzserek TOP5-ös listáját is. Nem meglepő módon továbbra is a Manchester United irányító José Mourinho számít a világ legjobban fizetett edzőjének, a portugál 'Special One' 28 millió eurót keres az aktuális idényben. Az ezüstérmes a kínai szövetségi kapitányként tevékenykedő Marcello Lippi lett 23,5 millió euróval, míg a harmadik helyre a PSG-től nyáron menesztett Laurent Blanc került fel, köszönhetően zsíros végkielégítésének. A 4. pozícióban a Bayern Münchent dirigáló Carlo Ancelotti, az ötödikben pedig elődje, Pep Guardiola található.

France Football-összeállítás

Ha már France Football, akkor természetesen górcső alá vették a Ligue 1-t is, de a francia élvonal játékosainál csak a fizetések és a bónuszok szerepelnek, az egyéni reklámbevételek nem. Ezek alapján a liga legjobban kereső játékosai közül négyen is dél-amerikai légiósok, Thiago Silva, Radamel Falcao, Ángel Di María és Edinson Cavani közé az olasz Marco Verratti ékelődött be.

France Football-összeállítás