Férfi kézi BL

Oda látogat a Szeged, ahol még a Barcelona is megizzadt

A Pastor-csapat a dán Silkeborg otthonában lép pályára a nyolcaddöntő első mérkőzésén a férfi kézilabda BL-ben.

Kemény meccs vár vasárnap a Szegedre. - Fotó: ehfcl.com

Dániába látogat vasárnap a MOL-Pick Szeged, ugyanis Fortunának köszönhetően a Silkeborg ellen méri össze tudását a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Noha a dánok mindössze négyszer nyertek a csoportban, és tízszer kikaptak, egyáltalán nem szabad leírni őket.

Elég, ha csak megemlítjük azt, hogy azt a Wisla Plockot golyózták ki, amely csapat döntetlent játszott a Veszprémmel. A skandinávoknak ráadásul bravúrja is akadt a csoportkörben, hiszen a Kiel otthonában nyerni tudtak, továbbá a Barcelonát majdnem meglepték, de a Flensburgnak, a PSG-nek és a már említett Veszprémnek is nehéz perceket okoztak, avagy nem vár könnyű menet a magyar csapatra. Ugyanakkor a skandináv csapatot a találkozó előtt komoly veszteség érte, hiszen hetekre kidőlt Allan Damgaard Espersen, aki az idei BL-kiírásban eddig 47 gólt szerzett.

1x2    
Silkeborg Döntetlen Szeged
2.85 9.00 1.50

Igaz, nem kell félteni a szegedieket, hiszen az utóbbi hetekben jó formában van Juan Carlos Pastor legénysége, elég a bakonyiak elleni győzelemmel felérő vereségre gondolni, vagy a Löwen otthonában aratott magabiztos sikerre, de említhetnénk még a zágrábiak elleni ötgólos diadalt is.

A csapat körül egyébiránt minden rendben, gond nélkül készülnek a kékmezesek a szombati ütközetre, egyedül Marin Sego kapus szolgálataira nem számíthatnak még a Csongrád megyeiek vasárnap. Igaz, amíg José Manuel Sierra ilyen formában véd, addig meg sem érzi a tavalyi BL-győztes kapus hiányát a Tisza-parti alakulat.

Kemény mérkőzésre van tehát kilátás, az ütközetnek pedig külön pikantériája lesz, hogy a Skube testvérek, a szegedi Stas és a silkeborgi Sebastian egymás ellen játszanak. "Mindig különleges érzés, amikor a testvérem ellen játszhatok. Hozzá szoktam már ehhez, mivel a szlovén bajnokságban ez rengetegszer előfordult. Sajnos ott legtöbbször az ő csapata nyert, de szinte mindig a bajnokságot nyerő együtteseknél kézilabdázott. Eddig háromszor nyertem ellene, remélem ez a szám tovább növekszik most. Taktikailag jól felkészített minket Juan Carlos Pastor, így bízom a győzelemben" - nyilatkozta Stas Skube a pickhandball.hu-nak.

A formák alapján és Espersen kiesése végett úgy véljük, hogy már az első mérkőzésnek is a magyar csapat vág neki jobb előjelekkel. Ezzel a bukmékerek is így vannak, hiszen a fogadóirodákban a vendég csapat az esélyesebb, háromesélyben 1.50-szeres pénzt kínál a     a Szegedre. A buki a hendikep vonalat 1,5-nél, míg a gólok számának határát 53,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 16:50-től, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.