Kézilabda

Nagy hajrával szerzett előnyt a Szeged a BL-ben

A MOL-Pick Szeged 26-24-re győzött a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Eredmény, férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - MOL-Pick Szeged 24-26 (13-8)
a Szeged gólszerzői:
Balogh Zs. 6, Gorbok 5, Källman, Stas Skube 4-4, Buntic 3, Bodó 2, Thiagus Petrus, Gaber 1-1

A szegediek válogatott beállója, Bánhidi Bence kézsérülés miatt el sem utazott Dániába, és még az sem biztos, hogy a visszavágón pályára léphet. Szintén hiányzott a sérült kapus, Marin Sego.

Támadásban és védekezésben is pontatlan játékkal kezdte a találkozót a vendégcsapat, a spanyol kapus, José Manuel Sierra teljesítményére viszont nem lehetett panasz, de a dánok így is három góllal elhúztak (5-2). A 12. percben már másodszor állították ki a Szeged kulcsemberét, a svéd Jonas Källmant, de a társai is meglehetősen szabálytalanul kézilabdáztak.

A lendületesebben, hatékonyabban játszó hazaiak fokozatosan növelték a különbséget (10-4), és bár a hajrában öt és fél percig nem találtak a hálóba, a szünetben öt góllal vezettek (13-8).

Az első félidő végén a horvát Denis Bunticot is másodszor állították ki, a második felvonás elején pedig fejre irányuló ütésért azonnali piros lappal kizárták honfitársát, Alen Blazevicet, így a szegediek még nehezebb helyzetbe kerültek.

Ennek ellenére a 37. percben felzárkóztak (16-14), mivel a korábbinál gyorsabban és pontosabban játszottak.

Csakhamar egyenlítenie is sikerült a vendégcsapatnak (19-19), és mivel a dánok a saját maguk által diktált tempóban elfáradtak, a Szeged az 54. percben - a meccs során először - átvette a vezetést (22-23), és jó hajrával végül két találattal győzött.

Sierra egyik nagy védése:

A Silkeborg - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Nikolaj Markussen volt nyolc góllal. A visszavágót jövő vasárnap 17 órától rendezik.

A magyar válogatott Jamali Iman fehérorosz csapata, a Meskov Breszt házigazdaként egy góllal kikapott a német Flensburgtól. A balátlövő kétszer volt eredményes. A mezőny másik magyar tagja, a Telekom Veszprém szombaton 23-22-re nyert a horvát PPD Zagreb vendégeként.

További eredmények:
Montpellier HB (francia) - Vive Tauron Kielce (lengyel) 33-28 (14-16)
Meskov Breszt (fehérorosz) - Flensburg-Handewitt (német) 25-26 (13-15)