Foci-vb 2018

Betalált a nagy angol visszatérő, gólt kaptak a németek

  • MVB80

Németország Azerbajdzsán, Anglia Litvánia ellen győzött simán vb-selejtezőn. A csehek hatnál álltak meg San Marinóban.

C csoport

A világbajnok német csapat Bakuban lépett pályára, és a 19. percben jelezte az azerieknek, hogy mire számítsanak, Hector beadását Schürrle gyötörte be. Az azeriek azonban meg tudták lepni a németeket, egy gyors kontra végén Nazarov szép lövéssel bizonyította, hogy nem adták meg magukat. A német válogatott 678 perc után kapott újra gólt.

Aztán gyorsan helyreállt a világ rendje, még a szünetig újabb két gólt szerzett a Nationalelf, előbb Izmajlov pocsék megoldása után Schürrle gólpasszából Thomas Müller talált be, majd Kimmich beadása után az eddig tökéletesen észrevehetetlen Gomez bólintott pontosan.

A második félidőre kár pazarolni a szót, a németek már azon agyaltak, mit vigyenek az otthoniaknak, azért Schürrle rúgott még egy gólt, csapata 44 idegenbeli vb-selejtező óta veretlen, és Svájc mellett az egyetlen európai csapat, amelyik a mostani sorozatban ötből ötöt nyert.

A csoport másik koraesti meccse is sok gólt hozott, a csehek negyedóra ismerkedés után lerohantak San Marinót, és a félidőben már 5-0-ra vezettek. A nap Tweetje is ehhez a meccshez fűződik, amikor a San Marinó-i válogatott egyik szurkolói oldalán 0-4-nél azt írták, még bármi megtörténhet, ne adjátok fel fiúk.

A csehek végül hatnál álltak meg, a Slaviában játszó Barák és a Dárdai Herthájában légióskodó Darida is duplázott. A csoport legizgalmasabb meccsét Belfastban játszották, ahol az északírek már két perc alatt sokkolták a norvégokat, és végül 2-0-s győzelemmel erősítették meg második helyüket. Míg a norvégok mindössze három ponttal állnak féltávnál.

186545

F csoport

Az angolok Litvániával játszottak, és a PL-ben utolsó Sunderland csatára, Jermain Defoe négy év elteltével húzott ismét címeres mezt. Ahogy az ilyenkor általában lenni szokott, a nagy visszatérő gólt is szerzett, Sterling csinálta meg a munka dandárját, Defoe pedig kíméletlenül felvarrta a labdát a bal felsőbe.

Aztán Southgate jó érzékkel cserélt, mert a Defoe helyére érkező Vardy is beszállt a buliba, az első labdaérintésével átvette Lallana príma passzát, a másodikkal meg kialakította a 2-0-s végeredményt. Az angoloké az egyetlen csapat, amely még nem kapott gólt a selejtezőkön, és nem úgy tűnik, hogy bárki is veszélyeztetné a továbbjutásukat.

Az angolok mögött komoly hirig lesz a második helyért, a skótok nagyon kicentizték a szlovénok elleni győzelmet, Chris Martin 88. percben eleresztett lövése ráadásul a becsúszó védőt és a bal kapufát is érintette, mielőtt a hálóba táncolt.

A szlovákok sem rendeztek fiesztát Máltán, Weiss ugyan gyönyörű gólt lőtt, de Skriniar gólpasszt adott egy rossz hazaadás formájában Farrugiának. Aztán Gregus távoli löketét a máltai kapus benyelte, majd a máltaiak azt hihették, egyenlítettek, de kiderült, Farrugia kézzel vitte el a labdát, így gól helyett piros lap lett a jutalma. A végén a csereként beállt Nemec megszerezte a megnyugtató harmadik szlovák gólt, de ő is kiállíttatta magát egy érthetetlen könyökössel.

186557

E csoport

Az örmények akkor tudták megtörni a kazahokat, amikor a vendégek Malij kiállítása miatt már eggyel kevesebben bekkeltek. A jeget Mhitarjan törte meg, akinek ez volt a 20. gólja a válogatottban, majd két perccel később Özbiliz mindent eldöntött.

A románok Kolozsvárott fogadták a dánokat, és az első félidőben a hazaiak hiába játszottak fölényben, gólt nem sikerült szerezniük. A másodikban meg örülhettek annak, hogy a dánok nem vitték el mind a három pontot. Podgoricán Kassai Viktor vezette a Montenegró-Lengyelország rangadót, és a hazaiak megorroltak rá, amiért befújt - egy egyébként jogosnak tűnő - szabadrúgást, amiből Lewandowski megszerezte a vezetést.

Montenegró Mugosa fejesével egyenlített, de az utolsó a lengyeleké volt, a korábbi Videoton-kapus, Bozovic nem éppen a legjobb ütemben futott ki, Piszczek pedig átemelte fölötte a labdát. A lengyelek hat ponttal vezetnek a mostani legyőzött és Dánia előtt, ez elégnek tűnik az első hely megtartásához.

186553
now;77