Foci-vb 2018

Ronaldo duplázott, sima vereség a portugáloktól

A magyar labdarúgó-válogatott, nagyon sima, 3-0-s vereséget szenvedett Portugáliában vb-selejtezőn.

Ronaldo ismét két gólt szerzett a magyar válogatott ellen. - Fotó: Illyés Tibor - MTI

Jó hangulat uralkodott a Fény Stadionjában a mérkőzés előtt, a hazai drukkerek kifeszítettek egy 12-es számú portugál mezt, míg a magyar szurkolók "Fehér Miklós, sosem feledünk" drapéria mögött biztatták kedvenceiket.

A találkozó óvatos futballal kezdődött, egyik csapat sem esett neki a másiknak. Ha már a pályán látottak nem szórakoztatták a publikumot, akkor az mexikói hullámzással szórakoztatta saját magát. Az első negyedóra egyetlen izgalmas szituációja az volt, amikor Cristiano Ronaldo 24 méterről szabadrúgáshoz készülődhetett, de lövése a sorfalról szögletre vágódott.

Később sem fokozódott az iram, a portugálok technikai fölénye mindössze abban nyilvánult meg, hogy játékosai kevesebb hibával járatták a labdát. Az első komoly lehetőségre a félidő derekáig kellett várni, amikor a Real Madrid aranylabdás támadója öt méterről fejelhetett, de egy méterrel eltévesztette a jobb sarkot. A magyarok továbbra sem tudták befejezni akcióikat, míg a portugálok következő alkalommal már nem hibáztak: Guerreiro bal oldali beadásáról a teljes magyar védelem lemaradt, így André Silvának könnyű dolga volt.

Bernd Storck csapatát érezhetően megfogta a bekapott találat, még kevesebb ideig tudta megtartani a labdát, ráadásul Cristiano Ronaldo is megmutatta klasszisát, amikor 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A szünetig hátralévő időben sok dolga volt a magyar védelemnek, s bár akadtak hibái, megúszta újabb gól nélkül, de az Európa-bajnok így is megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

[2059310] 2017-03-25 20:45:00 Portugália - Magyarországx;

A folytatásban az első pillanattól érezhető volt, hogy a hazaiak már nem erőltetik annyira a támadásokat. A magyar akciók is valamelyest bátrabbak voltak, de komoly helyzet így sem alakult ki Rui Patrício kapuja előtt. A szórványos portugál megindulások viszont továbbra is góllal kecsegtettek, de mind a magyar védelem, mind Gulácsi magabiztos volt ebben a periódusban.

A fokozatosan ismét egyre nagyobb fölényben futballozó portugálok Ronaldo szabadrúgásból szerzett góljával tették magabiztossá sikerüket. A Real sztárja a két csapat 3-3-ra végződött Eb-csoportmeccsén is duplázott. Ezt követően nem maradt nyitott kérdés, mindkét gárda a hármas sípszót várta, bár a hazaiaknak akadt még egy-két - kihasználatlanul maradt - lehetőségük. Persze küzdelem volt a pályán, de alapvetően érezhető volt, hogy formalitás a mérkőzés hátralévő része, mert a magyar válogatott a 90 perc során egyáltalán nem jelentett veszélyt a portugál kapura.

Portugália-Magyarország 3-0 (2-0)
Vb-selejtező, B csoport, 5. forduló
Lisszabon, Estádio da Luz, 57 816 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Silva (32.), Ronaldo (38., 65.)
Sárga lap: Dzsudzsák (61.), Gera (76.), Kádár (83.)
186541