Férfi kézi BL

Óriási izgalmak közepette szerzett előnyt a Veszprém

A Veszprém 23-22-re győzött a Zagreb otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Nagy László két gólig jutott Zágrábban.

A veszprémiek közül a betegség után lábadozó Ivan Sliskovic mellett Marko Kopljar, Ancsin Gábor és Blaz Blagotinsek hiányzott a keretből.

A hazaiak a hetedik percben dobták az első góljukat, de mivel jól védekeztek, a magyar együttes nem tudott előnyt kialakítani (1-1). Amikor az előző kiírásban BL-ezüstérmes veszprémiek elhúztak, Silvio Ivandija zágrábi vezetőedző időt kért (2-5), de csapata csak a félidő kétharmadánál tudta felvenni ellenfele lendületét (6-8). A magas színvonalú hajrában a vendégcsapat a svéd beálló, Andreas Nilsson, valamint a horvát kapus, Mirko Alilovic vezérletével megőrizte előnyét (10-12).

A második felvonást is jobban kezdte a Veszprém, de a rendkívül lelkesen kézilabdázó PPD Zagreb csakhamar egyenlített (13-13). A fordulópontot a 37. perc jelentette, ezután a házigazdák jó ideig nem tudtak betalálni, a keményen védekező és gyors ellenakciókat vezető magyar együttes pedig négygólos különbséget alakított ki (14-18).

Az izgalmas hajrában a horvátok az olimpiai és világbajnok Igor Vori irányításával felzárkóztak, de egyenlíteniük nem sikerült (22-23).

A visszavágót jövő szombaton, 17.30-tól rendezik Veszprémben.

PPD Zagreb (horvát)-Telekom Veszprém 22-23 (10-12)
Férfi BL, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
A Veszprém gólszerzői: Marguc 4, Gajic, Nilsson, Sulic, Ugalde 3-3, Ilic, Lékai, Nagy L. 2-2, Palmarsson 1.