Foci-vb 2018

Nem sokon múlt Svájc pontvesztése

Mindössze egy góllal múlta felül Svájc Lettországot. Az andorrai és a feröeri válogatott nem bírt egymással.

A-csoport

Az A jelű hatosban egy mérkőzést rendeztek kora este, Svédország Fehéroroszországot fogadta. A skandinávok Emil Forsberg vezetésével simán legyőzték a beloruszokat, egyébiránt egy percig sem forgott veszélyben a hazaiak győzelme. Forsberg egyébként duplázni tudott, a Leipzig játékosa mellett Marcus Berg és Isaac Kiese Thelin is betalált, így alakult ki a 4-0-s végeredmény.

186537

B-csoport

A B-csoportban, ahol a magyar válogatott is szerepel, két mérkőzést rendeztek 18 órától. Az "alsóházi" rangadón, két mini állam feszült egymásnak Andorrában, ahova a feröeriek látogattak. Túl sok izgalmat nem hozott a találkozó - még úgy sem, hogy a vendégek a 74. perctől emberhátrányban futballoztak -, hiszen a felek gól nélküli döntetlenre végeztek.

A mieink szempontjából jóval nagyobb tétje volt a Svájc-Lettország ütközetnek. A baltiak sokáig tartották magukat, egészen a 66. percig, amikor a frissen beállt Josip Drimc góljával a hazaiak megszerezték a vezetést. Ezt követően sablonossá vált a játék, s a találkozó végén nem sokon múlt, hogy egalizáljanak a vendégek, azonban a bravúr elmaradt, így a helvétek, ha nyögvenyelősen is, de hozták a kötelezőt, s megszilárdították vezetőpozíciójukat a kvartettben.

186541

H-csoport

A H-csoportban kora este rendezték a Bosznia és Hercegovina-Gibraltár találkozót, amely meccsen beigazolódott a papírforma. A hazaik ugyanis végig egykapuzva simán megnyerték a mérkőzést 5-0-ra. A bosnyákoknál Vedad Ibisevic két gólig, Avdija Vrsajevic, Edin Visca és Ermin Bicakcic is egy-egy találatig jutott.

186565