Férfi kézilabda BL

Európa egyik legnehezebb pályáján a Veszprém

A Telekom Veszprém szombaton a horvát PPD Zagreb otthonában játssza a nyolcaddöntő első mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A horvát bajnoki címvédő zágrábiak honlapján Silvio Ivandija vezetőedző emlékeztetett rá, a SEHA Liga alapszakaszában decemberben kétszer is megmutatták, hogy képesek jó eredményt elérni szombati ellenfelükkel szemben. "Tizenhat év után először legyőztük őket, nem véletlenül" - fogalmazott. A zágrábi együttes hazai pályán 27-23-ra nyert, majd tíz nappal később idegenben csak három góllal, 28-25-re kapott ki. "Egész héten a Veszprémre készülünk. Még a Krizevcima elleni kupameccsünkön is bizonyos kombinációkat gyakoroltunk, mert tudjuk, hogy a lehető legnehezebb ellenféllel találkozunk szombaton. Minden helyzetből rendkívül veszélyesek, mert minden posztra legalább két minőségi játékosuk van. Talán a külföldiek remek együttműködése és a beállójáték a legerősebb fegyverük, de biztos vagyok benne, hogy ismét megnehezítjük a dolgukat Zágrábban és Magyarországon egyaránt" - nyilatkozott a szakvezető.

Az olimpiai és világbajnok beálló, Igor Vori szerint nem lesz túlságosan sok hasonlóság a két SEHA Liga-meccs és a mostani két BL-találkozó között. "A papírforma szerint a Veszprém az esélyes, de ha a szezon legjobb hatvan percét produkáljuk, remélhetőleg jó eredményt érünk el. Amennyiben jól védekezünk és kevés gólon tartjuk ellenfelünket, meglephetjük" - vélekedett.

1x2    
Zagreb Döntetlen Veszprém
3.10 8.75 1.45

A horvátok elszántsága persze nem rendíti meg a magyar bajnok önbizalmát, a veszprémiek már az első mérkőzésen győzelmet szeretnének aratni. Xavi Sabaté a következőképpen vélekedik az a Veszprém előtt álló meccsről: „Ez az egyenes kieséses szakasz kezdete, így már két meccset játszunk. Az első Zágrábban lesz, a saját arénájukban és a saját közönségük előtt. Nagyon jó csapattal állunk szemben. Tavaly a Párizs, előtte évben pedig a Barcelona búcsúztatta őket a negyeddöntőben. Idén már játszottunk velünk a SEHA Ligában, szóval jól ismerjük egymást. Biztos vagyok benne, hogy egy igen kemény mérkőzés lesz. Nagyon jól fel kell készülnünk, hogy jó eredményt érhessünk el, de természetesen győzni megyünk Zágrábba. Ellenfelünk több védekezési rendszerrel is rendelkezik, fontos lesz, hogy jól tudjuk alkalmazkodni ahhoz, amikor éppen váltanak. Gyors a lerohanásuk, jól futnak. Fontos lesz számunkra, hogy jól támadjunk, és hogy minél kevesebb technikai hibát vétsünk, így megakadályozva őket a könnyű lerohanás gólok szerzésében. Nagyon jó támadókkal rendelkeznek és csapatként játszanak. Azt gondolom ez a legfőbb erősségük. Tehát egy nagyon veszélyes csapattal állunk szemben.”

A két csapat egymás elleni mérkőzéseit az elmúlt években a Veszprém-fölény jellemezte, ám a zágrábiak évről évre közelebb kerültek a bakonyiakhoz. Ahogy fentebb is szó volt már róla, december közepén a SEHA Ligában nyerni is tudott a horvát gárda a Veszprém ellen, ami intő jel lehet Nagy Lászlóéknak. A BL-meccseken a horvátokat közel 10 ezer fanatikus buzdítja, így ellenséges hangulatban kell majd helytállnia a magyar csapatnak.

Egymás elleni eredmények
20.12.16 SEHA Telekom Veszprém PPD Zagreb 28 - 25
10.12.16 SEHA PPD Zagreb Telekom Veszprém 27 - 23
29.02.16 SEHA Telekom Veszprém PPD Zagreb 38 - 27
21.02.16 BL Telekom Veszprém PPD Zagreb 27 - 25
16.12.15 SEHA PPD Zagreb Telekom Veszprém 19 - 23

Az előző idényben BL-ezüstérmes veszprémiek idén eddig csak egy tétmérkőzést veszítettek, és az A csoport harmadik helyén végeztek. A zágrábiak már ötször kaptak ki 2017-ben, és hatodikként zártak a B csoportban. A találkozóra szombat este 18 órakor került sor, a Sport1 televízió élőben közvetíti.