E-sport

Sorsdöntő mérkőzésekkel zárulnak a tengerentúli küzdelmek

  • Thanatos

Kiegyenlített oddsok, gigászi derbik - zárul az NA LCS alapszakasza, méghozzá hatalmas meccsekkel.

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A League of Legends versenynaptára tavasszal is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

NA LCS 9. Hét

10 csapat küzd egymással Bo3 szériákban, tehát minden ütközet 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 9 hétig tart, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 6 helyezett jut be. A meccsnapok és a kezdés: Péntek 23:00, Szombat 20:00, Vasárnap 21:00.

Jelenlegi állás

Észak-Amerika legjobb League of Legends csapatai számára ez a hét sorsdöntőnek számít. Az alapszakasz utolsó meccsnapjai előtt állnak, amikor minden eldől: hogy ki kerül be a rájátszásba, esetleg azon belül is rögtön az elődöntőbe, továbbá kiknek kell külön torna keretében megküzdeni az LCS-ben maradásért. Eddig is az jellemezte ezt a régiót, hogy a leggyengébb csapat is elverhette a legerősebbet, ergo szinte megjósolhatatlan a végső sorrend. Ilyenkor már nem lehet hibázni, egy kora reggeli, véletlen asztalba rúgás is végzetes lehet, ha ilyen téttel rendelkező ütközetek következnek. Kb. két csapatot leszámítva mindenkinek izgulnia és küzdenie kell majd. Feltétlen érdemes követni ezeket az ütközeteket, mert a legjobbat kell kihozniuk magukból a játékosoknak és a társaságoknak, ezért szinte borítékoltak a parázs küzdelmek és féktelen intenzitású összecsapások!

Kiemelt mérkőzések:

C9 vs. P1 [Szombat ~24:00]

Akik a tabella 1. és 2. helyén végeznek az alapszakasz során, egyből az elődöntőben kezdik a rájátszást, tehát a döntőben vagy a bronzmérkőzésen már biztosan részt vesznek. Óriási előnyt jelent ez, amely miatt nem véletlen, hogy vérre menő küzdelem folyik majd ezekért a helyekért. A TSM már nem eshet ki ebből a körből, ám a C9 és a P1 még harcol a másik pozícióért. Hát nem ironikus, hogy pont az utolsó héten dobta őket össze a gépezet? A C9 mostanában egyértelműen gyengén teljesít, ám elég nagy rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy odategyék a héten magukat, ami bőven elég a második helyhez. Kihívójuk viszont hihetetlen jó formát mutat az utóbbi hetekben. A széria-győzelmek esetében nyilván nem ők vezetnek, ám mégis nekik van a legtöbb győztes mérkőzésük és így győzelmi arányuk Észak-Amerikában. Erősek, agresszívek és ügyesek. Teljesen kiegyenlített lesz ez a ütközet, úgyhogy az esélytelenebbnek titulált társaságot is megéri favorizálni egy esetleges fogadás során, főleg, ha élőben követjük az ütközetet. Nem is nagyon tudok mást mondani, mint hogy kihagyhatatlan széria elé nézünk, óriási téttel ráadásul, úgyhogy szombat estére jobb programot nehéz is lenne elképzelni…

Thanatos-tipp: 1 - 2

DIG vs. IMT [Vasárnap 21:00]

Egy újabb kemény dió, de végül is ezek kiemelt mérkőzések, így ne is csodálkozzunk ezen. Az IMT a legerősebb csapatokkal küzdött meg az elmúlt hetekben, ráadásul egyáltalán nem adta könnyen magát, sőt! A Cloud9 azóta is nyalogatja a sebeit… A Dignitas sem csattogós lepkét tologatott az utóbbi időben, hanem az utolsó helyek birtokosához NEM méltóan verte végig a tabella alsó-középső felét… nem véletlen, hogy mostanra már a rájátszásba való bejutásért küzdenek. Az IMT játéka sokszor tűnik összeszedettebbnek, ám mindig vannak bajok a letisztultsággal, az egyéni és csapat szintű ÓRIÁSI hibák előfordulásának arányával. A DIG pedig most talált magára, lendületüket pedig a mérkőzés tétje nem fogja akadályozni. Szintén kétélű összecsapásról beszélünk, ahol a statisztikák nem sokat segítenek: csak lehetőségekről beszélhetünk, a végső eredmény az utolsó pillanatig változhat. Az IMT meggyőző volt eddig, de vajon elég lesz ez ahhoz, hogy végre szériát is magabiztosan hozzanak? Legszívesebben egy döntetlent javasolnék, ám itt mindenképpen győzedelmeskedni fog az egyik társaság, amivel ráadásul biztosíthatja helyét a rájátszásban, kilökve a másikat onnan.

Thanatos-tipp: 2 - 1

Oddsok a mérkőzésekre
Cloud9: 1.40 Team Dignitas: 2.75
FlyQuest: 1.61 Echo Fox: 2.20
Cloud9: 1.66 Phoenix1: 2.10
Immortals: 2.00 CLG: 1.72
Team SoloMid: 1.53 Phoenix1: 2.37
FlyQuest: 1.66 Team Liquid: 2.10
Négy mérkőzésrea, a Team Liquid-Team SoloMid, az Echo Fox-EnVyUs, a CLG-EnVyUs és a Team Dignitas-Immortals mérkőzésekre egyelőre nincsenek szorzók.

Többi mérkőzésre tippek:

C9 vs. DIG [Péntek 23:00] 2 - 1

FLY vs. FOX [Péntek ~02:00] 2 - 1

IMT vs. CLG [Szombat 21:00] 1 - 2

TL vs. TSM [Szombat 21:00] 1 – 2

FOX vs. NV [Szombat ~24:00] 0 - 2

TSM vs. P1 [Vasárnap 20:00] 2 – 1

FLY vs. TL [Vasárnap ~24:00] 2 – 1

CLG vs. NV [Vasárnap ~24:00] 2 - 0

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.