Foci-vb 2018

Nemcsak a magyarok szorítanak piszkosul Dzsudzsákéknak

Mind a portugál, mind a magyar labdarúgó-válogatott számára nagy jelentőségű lesz a két csapat szombati, lisszaboni világbajnoki selejtezőmérkőzése, amelynek Svájc lehet a nyertese.

Bernd Storck szövetségi kapitány Eb-nyolcaddöntős csapata azzal a céllal lép pályára a Benfica stadionjában, hogy legalább egy ponttal gazdagodjon, ezáltal megőrizze reális esélyét a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére. Vereség esetén ugyanis az Európa-bajnok rivális ötpontos előnyre tesz szert, ami "féltávnál" ugyan nem tekinthető behozhatatlannak, de a magyarok sorsa már egyáltalán nem a saját kezükben lenne.

A siker viszont - ami történelminek számítana, tekintve, hogy a magyarok eddig soha nem tudták felülmúlni a portugálokat - nemhogy további reménykedésre jogosítana, hanem egyszersmind azt jelentené, hogy Magyarország megelőzve aktuális ellenfelét feljönne a második helyre.

 

A német szakember ennek megfelelően bátor, elszánt és harcias játékot ígér.

Portugália számára legalább ennyire fontos az összecsapás, mert a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető Svájc a papírforma szerint ismét begyűjti a három pontot, mivel az eddig mindössze Andorrát legyőző letteket fogadja. Márpedig ez esetben az Európa-bajnok portugálok nem engedhetnek meg maguknak újabb pontvesztést, azzal ugyanis rendkívül távol kerülnének az egyenes kvalifikációt jelentő első helytől, s már az is kevés lehet számukra az előzéshez, ha az utolsó fordulóban visszavágnának a tavaly szeptemberi kudarcért Svájcnak.

1x2    
Portugália Döntetlen Magyarország
1.25 5.50 10.00

A svájciak tehát feltehetően szorítanak a magyar bravúrért, mert a lisszaboni döntetlennel, vagy a magyar sikerrel mindenképpen öt pontra növelnék előnyüket a tabella élén, ami hatalmas lépést jelentene számukra Oroszország felé.

A B csoport harmadik mérkőzésén a sereghajtó Andorra fogadja Feröer-szigetek csapatát, amely jelenleg a magyaroktól három ponttal lemaradva negyedik helyen várja a folytatást.

186541
[2059310] 2017-03-25 20:45:00 Portugália - Magyarországx;