Nemzetközi foci

Ne intézzük el egy kézlegyintéssel az olasz-albán meccset!

  • MVB80

Péntek este Palermóban először játszik tétmecset egymással az olasz és az albán válogatott.

A felek korábban mindössze egyetlen alkalommal csapta össze, 2014 novemberében Stefano Okaka góljával győztek az olaszok Genovában.

Mondani sem kell, hogy a mostani meccsnek is Giampiero Ventura fiai a toronymagas esélyesei, akik a spanyolokkal azonos pontszámmal állnak, és csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak a második helyre, míg az albánok két győzelemmel és két döntetlennel a negyedik helyet foglalják el a csoportban.

1x2    
Olaszország Döntetlen Albánia
1.20 5.80 13.00

Ventura meglehetősen fiatal kerettel dolgozhat, az Atalanta védője, Leonardo Spinazzola, vagy az Inter két játékosa, Roberto Gagliardini és Danilo D’Ambrosio a jövő emberei lehetnek. A kapuban viszont még nem jött el a Milan szupertehetségének, Gigi Donnarumának az ideje, ott a druszája, Buffon képviseli az állandóságot, aki Albánia ellen 168. alkalommal hallgatja meg az olasz himnuszt, és ezzel európai csúcstartónak számít.

A La Gazzetta dello Sport azt jósolja, hogy Ventura 4-2-4-es hadrendben küldi pályára a csapatot, abban bízva, hogy így fel tudja törni a masszív bekkelésre készülő albán védelmet.

A támadósor két szélén Antonio Candreva és Lorenzo Insigne kaphat helyet, nekik kell majd kiszolgálniuk a bajnokságban összesen 39 gólt szerző Andrea Belottit és Ciro Immobilét.

Az albánoknak Gianni de Biasi személyében olasz edzőjük van, és tele van a keret olyan játékosokkal, akik nagyon jól ismerik az olasz focit: Thomas Strakosha (Lazio), Freddie Veseli (Empoli), Arlind Ajeti (Torino), Elsied Hysaj (Napoli), Migjen Basha (Bari) és Ledian Memushaj (Pescara) is Itáliában kapja a fizetését.

Vajon mivel készül De Biasi honfitársai ellen?

Az albánokat már nem érdemes lekezelni, ezt az Eb-n is megmutatták, ahol a 90. percig tartották magukat a franciák ellen, majd a románokat meg is verték. De Biasi a vb-selejtezősorozatban több formációt is kipróbált már, de Palermóban várhatóan a 4-1-4-1-et választja majd, ezzel igyekszik széttördelni az olaszok játékát.

A két edző korábban háromszor találkozott egymással, az 1996-97-es szezonban a másodosztályban a Ventura irányította Lecce 3-2-t és 0-0-t játszott De Biasi Cosenzájával, majd 2010-ben szintén a mostani olasz kapitány örülhetett, mikor a Barival 2-0-ra lenyomta az Udinesét.

„Öt éve dolgozom Albániában, és olyan szintre jutottunk, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt.

Ha nyernénk az olaszok ellen, én lennék a világ legboldogabb embere. Hogy csoda lenne-e? Nem tudom, Jézus hány csodával ajándékozza meg az embert élete során.

Az biztos, hogy nagyon koncentráltan kell játszanunk, és meg kell próbálnunk elkeseríteni az olaszokat. Az segítség, hogy ismerjük az ellenfelet, de az nem szerencsés, hogy olyan időpontban játszunk az olaszokkal, amikor nagyon sok játékosuk formába lendült” - nyilatkozta De Biasi.

[2059461] 2017-03-24 20:45:00 Olaszország - Albániax;

 

Kattints a képre a játékért!