NBA

Sporttörténelem, megszületett az első tökéletes tripla-dupla!

  • Cesc18

Russell Westbrook ismét varázsolt, úgy ért el tripla-duplát, hogy közben egyetlen dobást sem hibázott el, ilyenre korábban még nem volt példa az NBA-történetében.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság szerdai játéknapján az Oklahoma City Thunder 122–97-re legyőzte a Philadelphia 76erst. A meccs embere Russell Westbrook volt, aki szezonbeli 35. tripla-dupláját érte el, miután 18 ponttal, 14 gólpasszal és 11 lepattanóval szomorította az ellenfelet. A számok alapján semmi különös nincs ebben, ám mégis sporttörténelmi hőstettet hajtott végre. A 18 pontját ugyanis rontott dobás nélkül termelte, a mezőnyből és a büntetővonalról (6/6) sem tudott hibázni. Ilyen tripla-duplára pedig korábban még nem volt példa az NBA-ben, pedig a statisztikákat 1949 óta vezetik. 

Hasonló csodához egyébként korábban Wilt Chamberlain járt a legközelebb, még a '60-as években több alkalommal is úgy ért el tripla-duplát, hogy nem hibázott mezőnydobást. Ugyanakkor a büntetővonalról mindig akadtak kihagyott dobásai, így tökéletes tripla-duplát nem tudott felmutatni.

Ki nyeri a bajnokságot?
   
Csapat Odds
Golde State 1.80
Cleveland 3.65
San Antonio 7.25
Houston 18.25
Boston 21.00
Los Angeles Clippers 32.00
Oklahoma City 78.00