Nemzetközi foci

Méltóképp búcsúzott Podolski - videó

Győztes bombagóllal búcsúzott Lukas Podolski a német válogatottól. Németország 1-0-ra verte Angliát.

Méltóképp búcsúzott Podolski a német válogatottól. - Fotó: facebook.com/DFBTeamEN

Lukas Podolski a tavalyi Európa-bajnokságot követően jelentette be, hogy nem kíván többet szerepelni a nemzeti csapatban, azonban a német szövetség szerette volna méltóképp elbúcsúztatni a világbajnok támadót, amire szerdán került sor. Németország Angliát fogadta barátságos mérkőzésen, s Joachim Löw még egyszer utoljára beválogatta a Galatasaray játékosát.

Podolski természetesen megkapta a hétközi meccsen a csapatkapitányi karszalagot, így az ő vezetésével vonult ki a német válogatott a Signal Iduna Park gyepére. A találkozó elején a visszavonuló sztár sokat próbálkozott, de nem járt sikerrel, sőt, majdnem az angolok szereztek vezetést, de Adam Lallana kapufára lőtt. Az első játékrész végén Dele Alli is elhibázott egy ziccert, vagyis a szigetlakók nagyon közel jártak a vezetőgól megszerzéséhez.

A második félidő elejét megnyomták a németek, de igazán veszélyes helyzetig nem jutottak el, aztán jött a 69. perc. Podolski kapott labdát egy nagyszerű "csiki-csuki" után, igazított egyet a játékszeren, majd jó 23 méterről óriási gólt lőtt Joe Hartnak.

Lukas Podolski utolsó gólja a német válogatottban:

A folytatásban nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, s ahogy várható volt, Joachon Löw a 84. percben lecserélte Podolskit, aki természetesen óriási taps és üdvrivalgás közepette búcsúzott.  A világbajnok támadó így tehát 130-szoros válogatottként vonul vissza a német nemzeti csapattól, amely összecsapásosokon összesen 49 gólt lőtt, s talán az utolsó volt a legszebb találata a Nationalelfben.

[2397903] 2017-03-22 20:45:00 Németország - Angliax;