E-Sport

Európán csak a csoda segíthet a héten

  • Thanatos

Ezen a héten is elkaphatunk néhány remek oddsot az EU LCS-n. Lássuk, Thanatos szerint mire érdemes tippelni!

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

A League of Legends versenynaptára tavasszal is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 9. Hét

10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés Bo3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 hétig tart, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. A meccsnapok és kezdés: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 16:00, Vasárnap (már csak a 10. héten) 16:00.

Jelenlegi állás

Már csak 2 hét maradt hátra az EU LCS alapszakaszában. Mostanra már csak a csoportokon belüli ütközetek maradtak, egészen pontosan a visszavágók. Lényegében lefutott már, hogy melyik csapat végezhet az első és a második helyen az A és B csoport esetében, ám még bárki beszerezhet egy meglepetés vereséget. A tabella alsó felén folyik igazán a harc, és ugyan az igazi izgalmakig várni kell a rájátszásig, nem egy csapat táncol pengeélen. Felhívnám a figyelmet arra, hogy ez egy papírforma hétnek ígérkezik. A fogadások szerelmesei kevesebb izgalomra számíthatnak, sokkal több lesz a „rutin meccs”, hiszen hatalmas különbség alakult ki a csapatok között.

Kiemelt mérkőzések:

ROC vs. MSF [Péntek 16:00]

Nem tér el az előzőekben felvázolt „papírforma” héttől ez a mérkőzés sem, ám előfordulhat, hogy váratlan izgalmaknak leszünk szemtanúi. A ROC múlt héten olyat csinált, amit az előző 7 hét alatt senki: tabella alsó felén lévő társaságként megvert egy közép-felső kategóriás csapatot. Ettől még persze nem szabad, hogy felesleges illúziókat kezdjünk el táplálni! Az MSF erős, magabiztos és ügyes, a győzelmük borítékolt. Ettől még a 3 mérkőzés előfordulhat, akár ki is harcolhatja a ROC magának.

Thanatos-tipp: ROC 1 – 2 MSF

FNC vs. GIA [Szombat ~19:00]

A FNC a múlt hét folyamán teljes sebességgel és mosolyogva futott bele egy betonnal bevont péklapátba, amelyre a ROC felirat volt vésve. Hatalmas kérdés, hogy mennyire rendítette ez meg a társaságot, de az biztos, hogy semmiképp sem lenne egészséges megismételni ezt a mozdulatot. A megingást előfordulhat, hogy kihasználhatja a GIA, a múlt héten is történtek csodák. Ám a FNC győzelme biztosnak tűnik, viszont a három mérkőzés ugyanúgy előfordulhat. A Giants nem egy Roccat, viszont a héten még mindig ez az egyik legszorosabbnak ígérkező ütközet.

Thanatos-tipp: FNC 2 – 1 GIA

Oddsok a mérkőzésekre
Team Vitality: 5.50 Splyce: 1.12
G2 Esports : 1.08 Giants Gaming: 8.00
ROCCAT: 4.00 Misfits: 1.22
Origen: 8.50 Unicorns of Love: 1.05
Team Vitality: 5.50 H2K: 1.12
Fnatic: 1.36 Giants Gaming: 3.00

Többi mérkőzésre tippek:

SPY vs. VIT [Csütörtök 17:00] 2 - 0

G2 vs. GIA [Csütörtök ~20:00] 2 - 0

OG vs. UOL [Péntek ~20:00] 0 - 2

H2K vs. VIT [Szombat 16:00] 2 - 0

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.