Miami Open

Dávid és Góliát, csak kicsit másképp

  • Cesc18

A közel kétméteres Karen Kachanov a nála 30 centivel alacsonyabb Diego Schwartzmannal csap össze. Vajon Dávid vagy Góliát diadalmaskodik?

A Miami Open csütörtöki játéknapja nem kecsegtet túl érdekes mérkőzésekkel, legalábbis, ami a férfiakat illeti, de egy összecsapáson azért megakadt a szemünk. Az ATP Tour egyik, hanem a legalacsonyabb játékosa, a 170 centis Diego Schwartzman az orosz toronnyal, a 198 centis Karen Khachanovval méri össze a tudását. 

A bibliai sztoriban Dávid parittyájával lesújtva diadalmaskodott Góliát felett, Schwartzman viszont nem nyúlhat ilyen eszközökhöz, neki egyéb fineszes megoldást kell találnia.

Egy gyors kemény pályán nem sokat gondolkoznánk, azonnal Khachanovnak adnánk a győzelmet, aki vélhetően a nagy adogatásaival megoldná a meccset. 

Miamiban ugyanakkor más a helyzet, a lassabb borítás és a nehezebb labdák Schwartzman salakos játékának is kedveznek. A kis argentin ennek megfelelően tavaly Vasek Pospisilt, tavalyelőtt pedig Dominic Thiemet kényszerítette nagy csatára a floridai hőségben. Ettől függetlenül persze hendikeppel indul, hiszen a szervájuk között óriási a differencia. 

Mindketten jó passzban vannak, Schwartzman a dél-amerikai salakos viadalokon kihozta a maximumot, ugyanis Buenos Airesben a későbbi döntős, Rióban és Sao Paulóban pedig a későbbi bajnok állította csak meg. Khachanov jóval kevesebb győzelmet szerzett idén, de ő még csak most kóstolgatja az ATP Tour ízét, Indian Wellsben viszont pályafutása során először nyert meccset Masters-tornán. 

Érdekes meccs lesz, de miután az orosz egyáltalán nem ügyetlen salakon sem, a hosszabb labdamenetektől sem jön zavarba, így véleményünk szerint, ha pokolian izzadósan is, de kiharcolja a továbbjutást. 

hatharom.com
Khachanov jut tovább
@ 1.60