Miami Open

A floridai srác megviccelheti a páros világelsőt

  • Cesc18

A Miami Open szerdai játéknapján Michael Mmoh és Nicolas Mahut ütközetéből húznánk hasznot.

Szerdán a férfiaknál is megkezdődnek a főtáblás küzdelmek Miamiban. Nem túl izgalmas a kínálat, fogadás tekintetében sem igazán bukkantunk olyan meccsre, ami nagyon lázba hozott volna minket, leszámítva Michael Mmoh és Nicolas Mahut párharcát. Itt ugyanis egy hazai harcos méri össze a tudását egy nem túl jó formának örvendő játékossal. A rutin és a magasabb rangsorolás miatt azonban a franciát hozták ki favoritnak. Hiba?!

Michael Mmoh meglepetést okozhat

Mahut hagyományosan gyengén szokott muzsikálni Floridában, ami nem annyira meglepő, hiszen a borítás nem a legideálisabb az ő szerva-röpte játékának. A lassú pálya miatt a hálót sem tudja olyan agresszíven támadni, ha pedig hátul marad, akkor rettentő sebezhető. Az elmúlt három kiírásban győzelem nélkül maradt Miamiban, olyan játékosok verték, mint Tatsuma Ito és Gombos Norbert. Legutóbb 2012-ben nyert meccset, ám akkor is vért izzadt a pályafutása végét járó Fernando Gonzalez ellen...

A szaúd-arábiai származású, de amerikai színekben versenyző 19 éves Mmoh számára ez egy kiváló lehetőség, hogy karrierje során először főtáblás meccset nyerjen egy ATP viadalon. Már jó ideje Bradentonban, az IMG Akadémián készül, ami ugyancsak Floridában található, tehát abszolút hazai pályán játszhat. Tehetséges srác, volt junior második, tavaly is neki adták az egyik szabadkártyát. Élt is vele, hiszen komoly csatára kényszerítette Alexander Zverevet. 

Mahut egyébként nincs is igazán jó formában, március vége felé közeledünk, de mindössze négy győzelmet tud felmutatni egyesben. Indian Wellsben sem ment neki, Malek Jaziritől nagyon simán kapott ki. Párosban sem csillog annyira, pedig hát abban a műfajban világelső. Mmoh ezzel szemben jó eredményeket hozott a Challenger-tornákon és Melbourne-ben a Grand Slam ízébe is belekóstolhatott már. A legjobb világranglistás helyének (179.) örvend, tehát panaszra nincs oka eddig az idei szezont illetően.

A rutin Mahut mellett szól, de úgy véljük, hogy ez most kevés lesz számára az üdvösséghez, underdogként mindenféleképpen az amerikai sráccal tartunk. 

hatharom.com
Mmoh jut tovább
@ 2.00