Sportfogadás

Így áll a hosszú távú fogadásunk - helyzetjelentés II.

Közel másfél hónap telt el mióta feladtuk hosszú távú fogadásunkat. Ez idő alatt csapataink - Ferencváros, Puskás Akadémia, Veszprém - jó néhány csatát megvívtak. Az FTC a legutóbbi jelentkezésünk óta nem lépett pályára a Magyar Kupában, a Puskás Akadémia már pontelőnnyel vezet, de a Veszprémet sem kell leírni.

A Puskás Akadémia két ponttal vezeti jelenleg a másodosztályt.

Puskás Akadémia nyeri az NB II-t

Legutóbbi bejelentkezésünk óta négy fordulót rendeztek az NB II-ben, s az általunk favorizált Puskás Akadémia jól teljesített ezen időszakban. Pintér Attila fiai ugyanis három győzelmet és egy döntetlent könyvelhettek el.

A felcsútiak a Sopron elleni kötelező siker mellett két rangadót is behúztak, hiszen a Kisvárdát és a Békéscsabát is két vállra fektették, igaz, vasárnap félig-meddig leégtek, mivel a sereghajtó SZEOL otthonában mindössze csak döntetlenre voltak jók a sárga-kékek. Ugyanakkor mivel a Balmazújváros és a Soroksár sem tudott nyerni az előző két játéknapon, így már két pont az előnye Szakály Péteréknek 26 fordulót követően. További jó hír, hogy Hegedűs János sérülése rendbe jött.

A válogatott mérkőzések miatt kéthetes szünet következik, amit jól ki lehet használni, azután pedig még 12 kört rendeznek meg az NB II-ben. Mindezek után nem meglepő, hogy a bukmékerek szerint továbbra is a Puskás Akadémia a legesélyesebb az NB II. bajnoki címére, a     ráadásul 1.30-ra csökkentette a felcsútiak aranyérmére kínált szorzót.

Veszprém nyeri a bajnokságot

A hármasfogatunk tagjai közül eddig csak a Veszprém okozott "csalódást", hiszen a feladott szelvényünket követően, igaz, hogy mind a hat mérkőzését megnyerte a bakonyi alakulat az NB I-ben, a hétvégi rangadón mindössze két találattal győztek Nagy Lászlóék a Szeged ellen. Ennek pedig nagy ára van, hiszen így borítékolható, hogy a Csongrád megyeieké lesz a pályaelőny, kivéve, ha Csurgón vagy Tatabányán nem botlik Juan Carlos Pastor együttese.

Ugyanakkor mégis úgy véljük, hogy ez a "vereséggel felérő győzelem" megmozgatja az állóvizet, s az előnyükre válhat. Tudniillik így a Veszprém nem matekozhat, nem várhat arra, mint az alapszakaszban, hogy elég x góllal legyőzni a visszavágón a Szegedet. Már az első meccsen oda kell tennie magát a gárdának, úgy, hogy a második ütközet tényleg csak formalitás legyen.

Erre pedig szerintünk van esély, hiszen a bakonyiaknak egyre kevesebb meccset kell játszaniuk, ami által a kulcsjátékosok tudnak regenerálódni, így pedig egyre jobb formában lehet a csapat. Arról nem is beszélve, hogy Nagy Lászlóék évek óta a szezon végére kerülnek csúcsformába.

A bukmékerek is így látják, hiszen hiába lesz vélhetően a Szegedé a pályaelőny, a  , mindössze öt századot emelt kezdeti szorzóján, vagyis 1.45-szörös pénzért lehet arra fogadni, hogy a Veszprém nyeri a férfi kézilabda NB I-et, s még mindig a bakonyi csapat számít favoritnak a fogadóirdoában.

Ferencváros nyeri a Magyar Kupát

A március eleji cikkünk óta nem rendeztek Magyar Kupa fordulót, legközelebb 29-én lép pályára a Ferencváros az MK-ban, amikor is a Diósgyőrt fogadja a negyeddöntő első felvonásán.

Amit viszont mindenképp tudni kell, az az, hogy a zöld-fehérek jó passzban vannak, hiszen a Honvéd elleni nyolcaddöntő visszavágóján aratott sikert követően az ősi rivális Újpest otthonában tudott nyerni Thomas Doll együttese, majd a Haladást fektette két vállra a IX. kerületi együttes az NB I-ben. Ezzel szemben a Diósgyőr egyre nagyobb gödörben van, már a gólszerzéssel is hadilábon állnak a miskolciak, s immáron három pont a hátrányuk a biztos bennmaradást jelentő tizedik hellyel szemben a bajnokságban. Már pedig Borsodban az élvonalbeli tagság megőrzése az első számú feladat az idényben.

Annak köszönhetően, hogy nem rendeztek kupamérkőzéseket hazánkban, a helyzet változatlan, vagyis továbbra is 2.10-szeres szorzón lehet fogadni arra a    -n, hogy a Fradi nyeri az MK-t, s nem mellesleg a bukmékerek szerint a zöld-fehérek a legesélyesebbek arra, hogy elhódítsák a trófeát.