Angol foci

Halálos fenyegetéseket kapott a csatár Claudio Ranieri miatt

  • varin

Nem csak Jamie Vardyt, de a feleségét is többen megtalálták az állítólagos vádak miatt.

Talán soha nem derül ki az igazság Jamie Vardyval és Claudio Ranierivel kapcsolatban, ám az emberek emlékezetében alighanem az marad meg, a Leicester City játékosai, élükön pedig a támadó intézték el az olasz mester menesztését. Habár később ezt cáfolták az érintettek és a City azóta szárnyal, a szurkolói indulatok nemigen csillapodtak.

"Nagyon bántóak ezek a híresztelések, tele vannak hazugságokkal és félinformációkkal. Nekünk, játékosoknak semmi közünk Ranieri menesztéséhez. De nem volt mit tenni, amint megírták a lapok, hogy miattunk menesztették őt, már késő volt bármit is reagálni. Annyit tehettünk, hogy visszahúzódtunk és a futballal foglalkoztunk" - nyilatkozta az angol válogatott edzőtáborában Vardy.

"Nagyon sok ostobaságot olvastam azzal kapcsolatban, hogy mi is történt a Sevilla elleni meccs után, mely szerint akkor döntöttük el, hogy Ranierinek mennie kell. Én csak azt tudom, hogy a meccs után három órán keresztül vártam az anti-dopping vizsgálatokra a riporterekkel, veletek együtt.

Ranieri menesztése óta folyamatosan kapom a halálos fenyegetéseket, az emberek beszólogatnak nekem és ami még ennél is rosszabb, a családomat, a gyerekeimet is megtalálják.

Ahhoz hozzászoktam, hogy engem bántanak, nem én vagyok a szurkolók kedvence. Ez a futball velejárója... De amikor a feleségemet bántják, aki a gyerekekkel utazik a kocsiban, az egészen rémisztő.

A sajtótájékoztatón szóba került az a tagadhatatlan tény is, hogy az olasz tréner kivágását követően a City mind a négy mérkőzését megnyerte, és nem csak a Premier League-ben igyekeznek a felsőház felé, de a Bajnokok Ligájában is egyedüli brit csapatként a legjobb nyolcban tudhatják magukat. Az újságírók emellett rákérdeztek arra is, Vardy miért csak 47 órával Ranieri menesztése után tweetelt az esetről.

"Megértem, amit mondtok, de ne kelljen már megmagyaráznom, hogy miért ekkora késéssel írtam csak ki bármit a közösségi oldalakra. Vissza kellett utaznunk Sevillából, késett a gépünk is, hazaérkeztem, fürdés, alvás, satöbbi... Nekem is át kellett gondolnom az esetet. Nehéz ez az egész ügy, de ami biztos, hogy csak köszönettel tartozunk neki. Senki nem hitte volna, hogy egymillió év alatt lesz ekkora csoda, ami velünk történt.

Sajnos ez mindig is így lesz, amíg világ a világ, az ostor nem a játékosokon csattan, őket senki nem rúgja ki. A kudarc mindig a menedzseré, ő viszi el a balhét. De hogy volt-e vele probléma? Nem, egyáltalán nem. Ha valaha bárkinek volt is nézeteltérése, mindig bemehetett az irodájába és megbeszélhette a dolgokat"- mesélte a támadó.

10418#00

Vardyt végül arról kérdezték, a csalódást keltő PL-szezon okán nem bánta-e még, hogy végül nem igazolt az Arsenalhoz. "Nem, egyáltalán nem bánom, hogy maradtam. Az Arsenalnál is hasonló problémákkal küzdenék most. Nem tehetünk mást, keményen kell dolgoznunk és kikecmeregnünk a gödörből.

Örülök neki, hogy visszatértünk az alapokhoz, ahhoz, amihez a legjobban értünk. És ez most a győzelmekben is látszik. Megpróbáltuk azt, ami tavaly sikerre vitt minket, de úgy látszik, idén már más a helyzet. Ha továbbra is keményen dolgozunk és hagyjuk, hadd történjenek a dolgok, előbb-utóbb meglesz az eredménye és a szép időszak ismét visszatér a csapathoz" - mondta Vardy.

A Rókák gólvágója jelenleg a Németország elleni szerdai barátságos meccsre, majd a litvánok elleni vb-selejtezőre készül. A háromoroszlános válogatott kedvező pozícióból várja a balti országot, hiszen négy forduló elteltével 10 ponttal és kapott gól nélkül vezetik az F-csoportot.