Magyar válogatott

Szalai elárulta, mivel lehet esélyünk a portugálok ellen

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak nincs vesztenivalója az Európa-bajnok portugálok otthonában szombaton sorra kerülő világbajnoki selejtezőn.

fotó: mlsz.hu

A német szakember hétfő délelőtt a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, győzni szeretnének Lisszabonban, hiszen erre van szükség ahhoz, hogy a csapat versenyben maradjon a pótselejtezőt érő második helyért.

"Tudjuk, mit kell játszani a portugálok ellen, az Európa-bajnokságon már megmutattuk. Kilencven percünk van rá, hogy bizonyítsunk magunknak, s a magyar szurkolóknak, akik mögöttünk állnak. Ahogy korábban is, magabiztosan akarunk futballozni, gólt akarunk rúgni" - nyilatkozta a kapitány.

Storck újságírói kérdésre, miszerint elégedetlen lenne-e az egy ponttal, nevetve azt mondta: "adják ide az egy pontot és elégedett leszek". Ugyanakkor soha nem lehet tudni előre, mi történik egy mérkőzésen - tette hozzá.

A válogatott már hétfőn, kora délután útra kel, ezzel kapcsolatban a szövetségi kapitány hangsúlyozta, ez a mérkőzés talán a szokásosnál is fontosabb, ezért érkeznek meg már öt nappal a találkozó előtt.

A magyar válogatott kerete
kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
védők: Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon), Pintér Ádám (Greuther Fürth), Vinícius Paulo (Videoton FC)
középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Holman Dávid (DVSC), Kalmár Zsolt (Bröndby IF), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna)
támadók: Adorján Krisztián (Novara), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Sallai Roland (Palermo), Szalai Ádám (Hoffenheim)

A Hoffenheim légiósa, Szalai Ádám jó hangulatban érkezett az edzőtáborba, hiszen klubjában egyre többször kap újra bizalmat: "Nagyon jól érzem magam most, hogy újra megkapom a lehetőséget, természetesen ez fontos egy játékosnak." - mondta a csatár. Jelezte, biztos abban, hogy hasonlóan nagy tempójú mérkőzést játszanak majd a portugálokkal, mint a kontinensviadalon elért 3-3-as döntetlen alkalmával.

 "Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen nekik is nagy szükségük van a három pontra. Azt gondolom, hogy a portugálok megpróbálják majd a mérkőzés jelentős részét kézben tartani, de biztos vagyok benne, hogy egy-egy labdaszerzés után nekünk is sok lehetőségünk akad majd. Ezeket a szituációkat kell majd okosan végig játszanunk." - fogalmazott Szalai.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győz az Európa-bajnok otthonában, akkor előlép a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerül.

Mit vársz a válogatottól a selejtezőben?x;
186541
[2059310] 2017-03-25 20:45:00 Portugália - Magyarországx;