NB I

Semmi sem igaz Leonel Pontes szerződésével kapcsolatban - állítják Debrecenben

  • varin

Dr. Róka Géza ügyvezető igazgató reagált a sajtóban elhangzó állításokra.

Az elmúlt időszakban több sajtóorgánumban megjelent, hogy a DVSC vezetősége Leonel Pontes számára ultimátumot adott a csapat szereplésével kapcsolatban. Dr. Róka Géza cégvezető cáfolta ezeket a híreszteléseket.

"Szeretnénk leszögezni, hogy a DVSC az elmúlt 15 esztendőben egyetlen edzőnek, így Leonel Pontesnek sem adott ultimátumot a csapat szereplésével kapcsolatban" – fogalmazott dr. Róka Géza. "Magukat jól értesültnek vélt sajtóorgánumok azt is megírták, hogy a klub vezetése meneszti a portugál szakembert. Amikor pedig a jóslatuk nem vált be, arról kezdtek cikkezni, hogy Leonel Pontes azért van még a kispadon, mert 261 millió forintot kellene fizetni számára, ha leváltják. A vezetőedző szerződésében nem szerepel sem ez, sem más összeg a szerződés felbontása esetén.

A munkatörvénykönyv azonban rendelkezik arról, hogy határozott idejű kontraktus felbontása esetén – amennyiben szerződésszegés nem áll fent a munkavállaló részéről - milyen összeget kell fizetni a munkáltatónak, ám ez töredéke a médiában megjelent 261 millió forintnak.

A DVSC vezetése a jövőben is minden segítséget megad Leonel Pontes munkájához. Bízunk benne, hogy a következő mérkőzéseken a csapat eredményesebben szerepel."

Pontes 2016 augusztusában vette át a Loki irányítását Kondás Elemértől, 19 tétmeccsen 3-5-11-es mérleget mutathat fel a hajdúsági gárda élén. A DVSC 23 forduló elteltével 24 ponttal az NB I 10. helyén áll és mindössze három ponttal előzi csak meg a 11. helyen álló DVTK-t, míg a Magyar Kupából már korábban kiestek a Győri ETO ellen.

A Debrecen legközelebb április 1-jén, szombaton lép majd pályára. A Loki ekkor ahhoz a Vasashoz látogat, amely júliusban és októberben is legyőzte már a hajdúsági alakulatot.

209575