Topligák

Magyar gól Itáliában, tovább süllyed Guardiola hajója

  • varin

Sallai Roland először szerzett gólt a Palermóban, fontos rangadót nyert az Atlético, botlott a Manchester City.

Premier League

José Mourinho országos hisztije ellenére a Manchester United győzelemmel nyitotta a játéknapot, a Vörös Ördögök Fellaini, Lingard és Valencia góljával győzték le az edzőváltás után is egészen pocsékul játszó Middlesbrough-t. Különösen Victor Valdes durva potyája érdemel említést.

A Tottenham Hotspur Harry Kane sérülése miatt a Millwall ellen triplázó Heung-Min Sonnal rohamozta a Southampton kapuját. A gólokat végül nem az ázsiai támadó, hanem Eriksen és Alli szerezték, a Tottenham pedig 2-1-re nyert a Szentek ellen.

A forduló utolsó mérkőzése igazi derbit hozott, a Manchester City a Liverpoolt fogadta az Etihadban. A hangulat igencsak paprikás volt már az első percekben, alig félóra alatt mindkét oldalon adhatott volna büntetőt a játékvezető. A fordulás után azonban már megtalálta a sípját a spori, Clichy szabálytalansága után Milner juttatta tizenegyesből előnyhöz a Vörösöket. Habár a Manchester City gyengén játszott, a 69. percben Agüero egalizálni tudott. A hajrában mindkét csapat kihagyott egy-egy óriási helyzetet, így az 1-1-es végeredmény igazságosnak mondható.

2017-03-19;47

Bundesliga

Négy hónap után tudott idegenben bajnokit nyerni a Schalke, a gelsenkircheni gárda Kolasinac góljával győzte le a Mainzot. Szintén udvariatlan vendégnek bizonyult a Bayern München, amely mumusát, a Mönchengladbachot győzte le Thiago Alcantara góljával. A bajorok előnye ezzel már 13 pont a Bundesligában.

2017-03-19;54

La Liga

Fontos győzelmet húzott be a bronzéremre ácsingózó Atlético Madrid a közvetlen rivális Sevilla ellen. A Matracosok 3-1-es sikerükkel két pontra megközelítették az andalúz gárdát, amely teljesen szétesni látszik március közepére.

A kora esti mérkőzéseken a galíciai rangadón a Celta elvitte mindhárom pontot a Riazorból, míg a Sporting Gijon hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a Granadát. A Barcelona-Valencia mérkőzést este rendezik.

2017-03-19;87

Serie A

Itáliában különösebb meglepetés nélkül ért véget a délutáni meccsdömping. Gólzáporos mérkőzésen nyert a Napoli és a Bologna is. Utóbbi mérkőzésen Nagy Ádám az elsőtől az utolsóig a pályán volt és bár a piros-kékek hátrányba kerültek a Chievo ellen, a fordulás után Dzemaili és Verdi remek játékának köszönhetően fordítani tudtak és négy gólt is szereztek.

Soványka győzelmet aratott a Juventus és a Fiorentina is, míg meglepetésre a Cagliari-Lazio meccsen nem esett gól.

Az Empoli-Napoli (2-3) összefoglalója

Kora este az Udinese-Palermo összecsapáson azonban bőven akadt számunkra is néznivaló, hiszen a vendégeknél ismételten kezdő Sallai Roland gólt szerzett a szicíliai csapatnál.

Más kérdés, hogy a találat nem sokat ért, hiszen az udinei Zebrák így is nyerni tudtak a Palermo ellen.

2017-03-19;55