Premier League

A Liverpool rúghatja a következőt a Manchester Citybe

A BL-ből szégyenszemre kieső Guardiola-csapatot ezúttal Jürgen Klopp együttese fricskázhatja meg.

A Liverpool ismét bevenné az Etihad Stadiont.

A válogatott mérkőzések miatt két hétre szünetre vonul az angol bajnokság, ám még rendeznek egy rangadót a szigetországban vasárnap, hiszen a 29. forduló zárómérkőzése a Manchester City-Liverpool derbi lesz. A meccset egyértelműen a vendégek várják jobb passzból, s nem lenne meglepő, ha a tavalyi szezonhoz hasonlóan a Vörösök meglepnék az Égszínkékeket.

1x2    
Manchester City Döntetlen Liverpool
1.90 3.55 3.65

Szenvedés a Stoke ellen, kínkeserves továbbjutás az FA Kupában, majd kétgólos vereség Monacóban, így kiesés a Bajnokok Ligájából. Így lehetne összefoglalni a Manchester City elmúlt három tétmérkőzését, amelyeknek köszönhetően majdnem katasztrófába torkollt a csapat szezonja. Merthogy a bajnokságban tetemes a hátránya a Pep Guardioláéknak az éllovas Chelsea-vel szemben, az idei év legfontosabb sorozatából, vagyis a BL-ből, szégyenszemre nagyon korán kiestek, így pedig már csak az FA Kupában alkothatnak maradandót, igaz, az a széria csak a harmadlagos az idényben.

A Premier League-ben már nem is előre, hanem inkább hátrafelé kell figyelniük a hazaiaknak, mivel mindössze egy ponttal előzik meg a negyedik helyen álló hétvégi vetélytársat, s igen nagy blama lenne, ha ezúttal sem lenne meg a dobogó a manchesterieknek, s ilyen kerettel újfent BL-selejtezőre kényszerülnének a következő szezonban.

[2252465] 2017-03-19 17:30:00 Manchester City - Liverpoolx;

Pedig benne van a pakliban, hogy vasárnap helycsere jön a táblázaton, hiszen a Vörösök a legjobbkor találkoznak a nagy riválissal, ugyanis a City játékosok lelkileg padlón vannak, míg a liverpooliak topon. Köszönhetően annak, hogy Jürgen Klopp együttese visszatért a helyes útra, az LFC a legutóbbi két bajnokiját megnyerte, köztük az Arsenal elleni rangadót, leszakítva ezzel az egyik legnagyobb ellenlábast.

További jó hír a vendégek háza táján, hogy Roberto Firmino és Dejan Lovren játékára nagy esély mutatkozik vasárnap, avagy a Vörösök a legerősebb kezdőjükkel léphetnek pályára az Etihad Stadionban.

Noha a hazaiaknál csak Ilkay Gündogan és Gabriel Jesus sérült, perpillanat nincs a keretben olyan játékos, aki színt tudna hozni a fásult City focisták közé. Arról nem is beszélve, hogy Klopp remekül meccsel a manchesteriek ellen, hiszen mióta a német szakvezető irányítja a Liverpoolt, azóta a Vörösök mind a három bajnokijukat megnyerték az Égszínkékek ellen, a csapat pedig összesítésében az utolsó négy PL-meccsét behúzta a nagy rivális ellen. Márpedig az utóbbi években ilyen kedvező előjelekkel eddig egyetlen egy bajnokijukat sem várták a Mersey-partiak a City ellen, avagy könnyen lehet, hogy borul a papírforma, s a Liverpool ismét kiénekli a három pontot Guradioláék szájából.

2017-03-19;47
209498