Topligák

Újra nyert a Real Madrid, ismét kikaptak Dárdaiék

Bilbaóban nyert a Királyi Gárda, a Hertha ismét kikapott idegenben, míg a Chelsea egyre közelebb a bajnoki címhez.

Egyre közelebb a bajnoki címhez a Chelsea.

Premier League

Meglepetéssel indult az angol élvonalbeli bajnokság 28. fordulója, hiszen az Arsenal 3-1-es vereséget szenvedett a West Bromwich otthonában. A birminghamiek remekül kezdték a találkozót Dawson góljával már a 12. percben vezettek. Három minutummal később azonban Alexis Sánchez egalizálni tudott. A térfélcserét követően az 55. percben Robson-Kanu, majd a 75. minutumban ismét csak Dawson volt eredményes, így a WBA újfent győzelemnek örülhetett, míg az Ágyúsok egyre nagyobb gödörbe vannak.

Egyre közelebb a Chelsea a bajnoki címhez, a Kékek ezúttal a Stoke otthonában nyertek. Jól kezdte hétvégi meccsét Anotnio Conte együttese, hiszen Willian a 13. percben szabadrúgásból szerzett gólt. A 33. minutumban azonban Martins Indi fejesével egalizálni tudott a hazai csapat, így döntetlennel vonultak szünetre a felek. A második játékrészben óriási nyomást helyeztek a londoniak a Fazekasok kapujára, ami a 87. percben érett góllá, Cahill bombázott a kapuba pár lépésről. A Chelsea 13 pontosra növelte előnyét a Premier League-ben, igaz, a riválisok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A mérkőzés góljai:

Zsinórban negyedik tétmérkőzését is megnyerte Shakespeare-rel a Leicester, a Rókák a West Ham otthonában győztek 3-2-re. Az Everton 4-0-ra ütötte ki a kieső helyen tanyázó Hull együttesét, a liverpooliaknál Lukakunak sikerült dupláznia. A Sunderland és a Burnley nem bírt egymással, a Crystal Palace 1-0-ra legyőzte a Watford együttesét, míg a Bournemouth-Swansea mérkőzést később rendezik.

2017-03-18;47
209498

Bundesliga

A Dortmund legyőzését követően Kölnbe volt hivatalos Dárdai Pál együttese, vagyis a Hertha. A hazaiak pazarul kezdték a találkozót, hiszen Oszako már a hatodik percben betalált. Ezt követően a Kecskések gólfelelősének pillanatai jöttek a félidő hajrájában, hiszen három perc alatt kétszer is betalált Modeste. A fordulást követően Ibisevic büntetőből szépíteni tudott, de Modeste ismét betalált, így pedig eldőlt a meccs. A találkozó záró negyedében Brooks még szépíteni tudott, amivel kialakult a 4-2-es végeredmény. A Herthának továbbra sem megy idegenben, a berliniek ez volt zsinórban a hatodik idegenbeli vereségük a bajnokságban.

A Hoffenheimben Szalai Ádám ezúttal kezdőként kapott lehetőséget a Leverkusen ellen. A magyar válogatott támadó a 26. percben egy sárga lapot gyűjtött be, majd az 58. percben lecserélték. Így Szalai a kispadról örülhetett Sandro Wagner 62. percben szerzett góljának, amiről később kiderült, hogy három pontot ért.

Gulácsi Péter Leipzigje ezúttal a Werder Brementől kapott ki, a lipcsei csapat 3-0-s vereséget szenvedett az alsóházi csapat otthonában. A Wolfsburg 1-0-ra legyőzte a Darmstadtot, az Augsburg pedig nem bírt a Freiburggal, míg a Frankfurt-Hamburg találkozót később rendezik.

2017-03-18;54
210225

La Liga

Az Eibar-Espanyol 1-1-es döntetlennel kezdődött a spanyol futballdélután, majd az Athletic Bilbao-Real Madrid derbivel folytatódott. A mérkőzés elején a hazaiak veszélyeztettek, azonban a 25. percben mégis a vendégek szereztek vezetést, miután Casemiro indítását Benzema váltotta gólra. A második félidő elejét ismét megnyomták a baszkok, ami a 65. minutumban érett góllá, amikor is Aduriz köszönt be. Nem sokáig örülhettek azonban a piros-fehérek, hiszen három perccel később Casemiro öt méterről lőtt a hálóba, amely góllal nyert a vendégcsapat. A Real sikere egyben azt is jelenti, hogy a madridi gárda megerősítette vezetőpozícióját a táblázaton.

A mérkőzés góljai:

Az Alavés-Real Sociedad és a Betis-Osasuna mérkőzéseket később rendezik.

2017-03-18;87
211384