Férfi kézi NB I

Győzelmi kényszerben a Veszprém a Szeged ellen

Az NB I csúcsrangadóján a Veszprém a Szegedet fogadja. A hazaiaknak legalább négy góllal kell nyerniük, ha meg akarják szerezni az első helyet az alapszakaszban.

Nagyék győzelmi kényszerben lépnek pályára szombaton. - Fotó: szegedma.hu

Szombat délután jön az NB I alapszakaszának csúcsrangadója, amikor is a Veszprém és a Szeged csap össze. Mivel a csapatok őszi meccsén a Csongrád megyeiek három találattal tudtak nyerni egy viszonylag gólszegény meccsén, így a bakonyiaknak - ha nem akarnak számolgatni -, legalább négy találattal kell győzniük, hogy legyen esélyük megnyerni az alapszakaszt, s így a bajnoki fináléban övék lehessen a pályaelőny.

1x2    
Veszprém Döntetlen Szeged
1.28 9.50 4.10

Erre mutatkozik esély, hiszen a hazaik jól hangoltak a hétvégi derbire, mivel egy héttel korábban a Flensburg együttesét 34-28-ra verték meg a Bajnokok Ligájában, míg kedden fölényes, 13 gólos győzelmet arattak a Cegléd felett a magyar bajnokságban. Igaz, a szegediekre sem lehet panasz, hiszen habár a Komlóval megszenvedtek a hétvégén, bő egy hete a Löwen otthonában (!) hat góllal, 30-24-re tudtak nyerni Juan Carlos Pastor fiai.

Jó formában van tehát a két magyar férfi kézilabda kirakatcsapatunk, így pedig egy kifejezetten jó mérkőzésre lehet számítani. Nagyjából olyan kaliberű találkozóra, mint, amilyeneket az elmúlt években játszottak egymás ellen, köszönhetően annak, hogy a Pick egyre közelebb került a bakonyiakhoz. Mindezt alátámasztja, hogy a csapatok utolsó három egymás elleni meccséből a Veszprém csak egyet nyert meg, azt is mindössze egyetlen találattal.

A felek utolsó három egymás elleni mérkőzésének eredményei:
29.10.16 NBI Szeged Telekom Veszprém 26 : 23
21.05.16 NBI Szeged Telekom Veszprém 26 : 26
14.05.16 NBI Telekom Veszprém Szeged 30 : 29

 

 

 

 

A vendégeknél Marin Sego továbbra is harcképtelen, Balogh Zsolt megsérült a Komló ellen meccsen, de vélhetően játszik a hétvégén, szintúgy, mint Thiagus Petrus, aki még mindig nem heverte ki teljesen a világbajnokságon összeszedett sérülését, így ki is hagyta a szegediek hétvégi bajnokiját. A hazaiaknál a megszokott játékosok - Ivan Sliskovic, Ancsin Gábor, Marko Kopljar - hiányoznak majd, vagyis a kulcsjátékosok egytől egyig ott lesznek a pályán.

Parázs, kemény csata várható tehát, hiszen a mérkőzés döntőben befolyásolhatja a bajnokság kimenetelét, ugyanis nem mindegy, hogy a finálét ki várhatja pályaelőnyből, avagy mely együttesnél lesz a mindent eldöntő visszavágó. A bukmékereknél ugyanakkor egyértelműen a hazai csapat az esélyesebb, háromesélyben mindössze 1.28-szoros pénzt kínál a     a Veszprémre, a fogadóiroda az X2-t 2.90-ért méri. Igaz, az egymás elleni statisztikák alapján ez nem meglepő, hiszen a Szeged emberemlékezet óta nem tudott nyerni a bakonyi városban.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti szombat 17:00-tól, míg a   élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.

Ki nyeri a magyar bajnokságot?   
Veszprém Szeged
1.40 2.50