Férfi kézi NB I

Csak két góllal nyert a Veszprém, így a Szegedé a pályaelőny

A címvédő Telekom Veszprém két góllal legyőzte a MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

Gorbokék kétgólos vereséget szenvedtek Veszprémben. - Fotó: MTI - Bodnár Boglárka

A bajnokságban az alapszakaszt két meccsből álló döntő követi, vagyis - a papírforma szerint - a találkozó tétje a presztízsen kívül az volt, hogy ki játszhatja majd hazai pályán a második mérkőzést. A két csapat őszi bajnokiját 26-23-ra a Szeged nyerte odahaza, ám Veszprémben legutóbb 14 éve, 2003 februárjában győzött rendes játékidőben.

A mérkőzést megelőzően három díjat adtak át: Schuch Timuzsin az év védekező játékosa, Mikler Roland az év kapusa, míg Nagy László az év játékosa lett, mindhárman a Veszprémet erősítik.

A házigazda kezdte aktívabban a találkozót, 3-1-re, majd 7-3-ra is elhúzott a főleg támadásban kevésbé hatékony vendégektől. A 20. percre 10-5-ös előnyre tett szert a címvédő, amelyben többek között Lékai nyújtott remek teljesítményt. Bár a hazaiak már hattal is vezettek (12-6), a szünetre négygólosra faragta hátrányát az élvonalban eddig százszázalékos Szeged.

A folytatásban a Veszprém két alkalommal is látványosan veszélyeztetett - Nagy László az egyik kínai figurából eredményes volt, a másikból nem -, ám a kiváló formában védő Sierra és az eredményes Balogh Zsolt vezetésével két gólra zárkózott a Szeged (18-16). A játékrész derekán a veszprémi kapuban Alilovic váltotta Miklert, így 19-19-nél ő kapta az egyenlítő gólt az ekkor már hatodik találatát jegyző Baloghtól. Az utolsó percekben fej fej mellett haladtak a csapatok, a hajrára visszacserélt Mikler két nagy bravúrt is bemutatott. Másfél perccel a vége előtt - amikor öt-öt mezőnyjátékos volt a pályán kiállítások miatt - a Szeged az egyenlítésért támadhatott, ám Mikler hárított, Palmarsson pedig beállította a 24-22-es végeredményt.

Ez - amennyiben az együttesek a további pontokat begyűjtik a bajnokságban - azt jelenti, hogy a Tisza-partiak játszhatják majd otthon a finálé visszavágóját.

Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged 24-22 (13-9)